Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Бъгита превзеха Гулянци

PostHeaderIcon Бъгита превзеха Гулянци

Новини - Моторни спортове
През изминалия уикенд град Гулянци беше домакин на третия кръг от регионалния шампионат по автокрос, в който право на участие имаха само специализирани автомобили тип "Бъги" - Дивизия №3. Състезанието беше организирано от Община Гулянци с подкрепата на АСК "Инфомик Транс" - Силистра. Надпреварата се проведе по 1000-метровото кръгообразно трасе, върху естествен терен на изхода на град Гулянци в посока село Дъбован. Ще припомним, че на същото тресе се проведе последния кръг от Регионалният шампионат по автокрос през 2013 година. Община Гулянци се включи в организацията и провеждането на "Автокрос - Гулянци 2014" с материална помощ като осигури над 2 000 лв. и екип доброволци от общината, които съдействаха при подготовката и провеждането на състезанието.

На 21 юни се проведоха административен и технически преглед на автомобилите и трасето, брифинг с пилотите и ръководителите на отборите, свободна и официална тренировка. В неделния ден бе официалното откриване на шампионата, което събра много жители и гости на града, нетърпеливи да се насладят на атрактивния спорт. В състезанието се включиха състезатели от АСК "Инфомик Транс" и "Търговище Авто - 2001" с машини над и до 1 600 кубика.

Надпреварата донесе много емоции на публика и участници. След оспорвани 5 полуфинални и 7 финални обиколки, станаха ясни победителите в 3-ия кръг от регионалния шампионат по автокрос. В клас над 1 600 куб. см на първо място се класира Красимир Шиков, следван от Неделчо Русев, а на трета позиция финишира Румен Костадинов. При машините до 1 600 куб. см шампион стана Диян Йорданов, втори на почетната стълбица се качи Пламен Петров, а трети остана Антон Кунчев.

Шампион в отборното класиране е АСК "Инфомик Транс". В знак на благодарност за перфектната организация Антон Кунчев подари купата си на Община Гулянци. Плановете са Гулянци да продължи да бъде домакин на кръгове от регионалния шампионат и занапред.

Източник: Община Гулянци


Добавено в: Понеделник, 23 Юни 2014 21:33

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.