Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Нова порция мото и авто емоции очакват зрителите този уикенд на писта "Долна Митрополия"

PostHeaderIcon Нова порция мото и авто емоции очакват зрителите този уикенд на писта "Долна Митрополия"

Новини - Моторни спортове
Този уикенд (14 и 15 юни) на писта "Долна Митрополия" феновете на моторните спортове ще станат свидетели на битката за отличията във втория кръг от Европейския шампионат по супермото и третия кръг от Източноевропейския шампионат на писта, както и Националния шампионат по автомобилизъм на писта (затворен маршрут). „Благодарен съм на БФ Мотоциклетизъм, защото благодарение на хората от федерацията зрителите в Плевен ще могат да видят и най-добрите ни състезатели по автомобилизъм. По време на мотоциклетните надпревари ще проведем и 2-я кръг от националния шампионат по автомобилизъм на писта - затворен маршрут. Уверен съм, че в бъдеще ще развием отличната съвместна работа и тепърва ще реализираме успешни проекти заедно“, коментира в сряда на специална пресконференция новоизбраният председател на БФ по автомобилизъм Владимир Илиев.

За трети път най-бързите асфалтови пилоти на две колела ще се срещнат с най-бързите пилоти на четири колела, като новоизбраният председател на УС на БФАС, Владимир Илиев успешно продължава тази положителна бензинова традиция, която е радост за окото и ухото на моторния фен вече втора година. 32 автомобилни състезатели са подали към момента заявка за участие в три серии Спорт, Туринг и Макси.

За автомобилните състезатели това ще бъде втория кръг от шампионата, като първият кръг се проведе преди повече от месец в началото на май във Велико Търново. Този път пистата в летищен комплекс "Долна Митрополия" ще предложи на състезателите нова конфигурация съдържаща 11 леви и 11 десни завоя, 70% по пистата за мотоциклетите и 30% по пистата за супермото.

Тренировките, както обикновено ще бъдат в събота, а стартовете - в неделя. Мотори, коли, много адреналин и бензин, това ще бъде Плевен на 14 и 15 юни!


Добавено в: Четвъртък, 12 Юни 2014 10:39

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.