Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Караньотов направи шоу в Плевен, карайки на задна и предна гума

PostHeaderIcon Караньотов направи шоу в Плевен, карайки на задна и предна гума

Новини - Моторни спортове
Най-добрият български мотоциклетен състезател през последните години Ангел Караньотов направи истинско шоу за зрителите по време на квалификациите за място на Гран при България в Плевен, където утре на трасето "Долна Митрополия" ще се проведе втория кръг от Европейския шампионат по Супермото и първият кръг от Източноевропейския шампионат на писта. Караньотов с ТМ ще стартира в неделя от първа позиция в клас SM3 + S open, след като днес доминираше както в свободните тренировки, така и в квалификациите. В последната си обиколка той направи шоу за публиката, като караше 50-на метра както на задна, така и на предна гума. Времето и атмосферните условия бяха благосклонни към състезателите днес, когато се състояха квалификациите за място на стартовата решетка. Още преди обяд спря да вали и пистата бързо изсъхна, което даде на пилотите възможност да покажат най-доброто от себе си.

В клас SM65 + SM85 като лидер на колоната ще потегли Хакан Халми (КТМ), а непосредствено до него ще бъде основният му конкурент Максимилиан Хофлер (Австрия). Състезанието на трасето "Долна Митрополия" ще бъде първото за новия сезон в Източноевропейския шампионат на писта.

В клас SuperStock 1000 cc, безспорният фаворит и любимец на феновете Мартин Чой (БМВ) ще стартира от първа позиция, след като направи най-бърза обиколка за време 1:35,487 мин. Оспорвана, интернационална битка за челните места се проведе в клас SuperSport 600 cc. Ненад Стоянович (Сърбия) беше най-бърз, изпреварвайки българина Бойко Божинов (Ямаха) и турчинът Ериълмаз.

Още един сръбски пилот ще потегли от първа позиция в утрешното състезание. Това е Бранислав Йованович, който триумфира в квалификацията за място в клас Супербайк серия 1000 cc. В клас Супербайк серия 600 cc Пламен Петров (Кавазаки) беше най-бърз с време 1:47,253 мин.

Състезанията в различните класове започват утре от 10 часа, а час по-късно ще бъде и официалното откриване на Гран при България на трасето "Долна Митрополия" край Плевен.


Добавено в: Събота, 31 Май 2014 19:59

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.