Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ 4 000 зрители гледаха "Гран при Левски 2014" по мотокрос

PostHeaderIcon 4 000 зрители гледаха "Гран при Левски 2014" по мотокрос

Новини - Моторни спортове
4 000 зрители дойдоха в събота на мото-полигон "Козар Белене" край Левски за да наблюдават третия кръг на Републиканския шампионат по мотокрос, информират от Българската федерация по мотоциклетизъм. В рамките на 2 дни близо 90 състезатели от четири държави - България, Сърбия, Румъния и Турция премериха сили в отделните класове. Официалното откриване беше на 24 май като приветствие към зрители и участници отправиха г-жа Любка Александрова, кмет на град Левски, председателят на Организационния комитет за Гран При България Румен Петков и президентът на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов. В клас МХ65 безапелационен шампион след победа и в двата манша стана Кристиан Иванов. След него се наредиха Ерай Хасан и Христиан Даков и тримата с мотоциклети КТМ.

В клас МХ85 убедителен победител е Хакан Халми, който завоюва 50 точки за генералното класиране, спечелвайки и двата манша. Алекс Димитров и Момчил Иванов също се качиха на почетната стълбичка, като и в този клас призьорите използват мотори КТМ.

В клас МХ лидерът Мартин Тодоров със Сузуки показа, че се намира в невероятна форма и спечели двата манша. Втори остана Юлиан Райчев с Кавазаки, а трети Атанас Петров с КТМ.

В клас МХ1 румънецът Адриан Радута и Николай Йовчев си размениха по една победа в двата манша, но в крайното класиране Радута изпревари нашето момче, защото във втория манш зае второ място, докато Йовчев зае трета позиция в първия манш. Румънецът спечели с актив от 47 точки, Йовчев е втори с 45, а трети - Тодор Тотев с 42 точки.

В клас МХ2 големият ни талант Майкъл Иванов с КТМ беше безупречен - 50 точки след победи и в двата манша. Втори е Валентин Роглев също с КТМ, а трети е Кристиан Ангелов с Ямаха.

В отборното класиране при мъжете шампион в "Гран При Левски" е "Рейсинг тийм Цочев", втори са представителите на "Панчо рейсинг тийм", а трети "МСК Бяла рейсинг". По време на официалната церемония плакет за заслуги към федерацията получи известният спортен журналист Петър Василев.

Следващият кръг от Републиканския шампионат ще се проведе на 22 юни на мото-полигон "Летище Бършен" в град Сливен. Приятелите на моторните спортове ще могат да си дадат среща още следващия уикенд в Плевен, където ще се състои първия кръг от Републиканския шампионат, както и първия кръг от Източно-Eвропейския шампионат по Супермото.


Добавено в: Неделя, 25 Май 2014 17:11

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.