Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Възраждат мотоциклетния спорт в град Левски

PostHeaderIcon Възраждат мотоциклетния спорт в град Левски

Новини - Моторни спортове
В Левски ще възраждат мотоциклетния спорт, след като наскоро в града беше учреден мото клуб "Левски - МХ груп", съобщават от местната Община. На учредителното събрание, което възстановява 30-годишната традиция в региона, почетен гост беше президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов. Събитието бе открито от кмета на Левски Любка Александрова. „Град Левски има една кауза - да възстанови мотоциклетния спорт и да го развива”, каза тя при откриването. Дванадесетте учредители единодушно избраха за свой председател Веско Касабов, за заместник-председател - Иван Маринов и секретар - Христо Христов.

Приет бе устав на новосъздаденото сдружение с нестопанска цел "Левски - МХ груп" със седалище в общината. „Мисля, че беше крайно време това да се случи, защото мотоциклетния спорт в община Левски е от 30 години", каза Богдан Николов за радио „Левски". „Идеята на общината и хората които са се събрали е много добра, не само за спорта, а като цяло за младото поколение, това е една много голяма социална придобивка за общината и за града", сподели още Президентът на БФМ.

Припомняме, че още през миналата година от Община Левски направиха първите крачки за възстановяването на мото-спорта в региона. През месец май се проведе републикански шампионат “Grand prix Levski” на мото-писта Козар Белене. Това събитие стана причина в края на 2013 година кметът на община Левски Любка Александрова да получи приз за принос в развитието на мотоциклетния спорт от Българската федерация по мотоциклетизъм.


Добавено в: Вторник, 28 Януари 2014 11:58

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.