Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Дадоха зелена светлина за изграждане на писта за мотокрос край Гривица

PostHeaderIcon Дадоха зелена светлина за изграждане на писта за мотокрос край Гривица

Новини - Моторни спортове
Плевенските общински съветници приеха предложение за промяна собствеността на терен близо до летището в село Гривица, който да се даде под наем за срок от десет години. По този начин местните старейшини дадоха зелена светлина за изграждането на трасе за мотокрос във връзка със заявено инвестиционно намерение от Сдружение "Българска федерация по мотоциклетизъм". Отдаването под наем трябва да стане чрез провеждане на публично оповестен конкурс по реда на Наредба №17 като предложенията от участниците бъдат предварително представени в администрацията на Община Плевен, решиха още съветниците. По този начин в процедурните правила, освен предложена цена, към кандидатите могат да бъдат заложени допълнителни изисквания в полза на общината.

Земеделската земя се предоставя за изграждане на писта за мотокрос и ще се ползва с това предназначение за целия срок на договора. След изтичане на срока на този договор, изградените съоръжения да бъдат премахнати от имота за сметка на наемателя, са част от задължителните условия. В предложението е посочено още, че имотът се състои от пасища и мери и е неподходящ за ползване от животновъди, тъй като се намира в непосредствена близост до селскостопанското летище в Гривица и първокласния път София - Русе.

От страна на Сдружение "Българска федерация по мотоциклетизъм" се посочва, че Плевенски регион разполага с най-добрата писта за супермото в света, но все още няма действащо трасе за мотокрос, което пречи на тренировъчния процес на състезателите. Най-близките трасета за мотокрос са в Община Левски и град Троян. Последното мотокрос трасе, на което са се подготвяли състезатели от Плевен и региона, е съществувало преди близо 30 години. С цел възстановяване на традицията е необходимо изграждане на такова, съгласно изискванията на федерацията.

Източник: Радио Плевен


Добавено в: Събота, 21 Декември 2013 16:59

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.