Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Над 100 състезатели ще мерят сили във финалния мотокръг на Източно-Европейския шампионат

PostHeaderIcon Над 100 състезатели ще мерят сили във финалния мотокръг на Източно-Европейския шампионат

Новини - Моторни спортове
Повече от 100 мотоциклетисти от Турция, Румъния, Македония, Сърбия и България ще се срещнат този уикенд на мотополигона “Долна Митрополия” край Плевен, за да сложат точка на продължителната битка за медалите в Източно-Европейския шампионат. Първият кръг от веригата се проведе още през април в Серес (Гърция). Особено интересна се очертава конкуренцията в клас Суперщок 1000 куб.см, в който Мартин Чой е безспорен лидер след 4 поредни победи и актив от 100 точки. Това ще бъде 23-та титла за пилота в Източно-Европейския шампионат, стана ясно на пресконференция в Пресклуб “България”. Миналогодишният шампион Калин Кулев няма шанс да дублира титлата, тъй като изостава с 20 точки от Чой. Трети е Красен Кънчев с 57 точки.

В клас Супербайк 600 куб. см турският пилот Фуркан Йерилмаз вече си е осигурил шампионската титла. Спорът ще е за второто място между събрина Сърдан Гаврилович и българина Петър Петров.

В Супербайк 1000 куб.см Деян Радулович от Сърбия също няма как да бъде изместен от лидерската позиция, но през сезона претърпя 2 загуби от Александър Ленев, който е четвърти в класирането.

Официалните тренировки ще са в събота, а откриването е на другия ден от 10.30 часа, след което ще започнат стартовете във всички класове. Входът за състезанието е свободен.

Източник: novsport.com

Добавено в: Петък, 18 Октомври 2013 11:39

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.