Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ На чисто ново трасе Гулянци прие последния кръг от шампионата по автокрос

PostHeaderIcon На чисто ново трасе Гулянци прие последния кръг от шампионата по автокрос

Новини - Моторни спортове
На 5 и 6 октомври край Гулянци се проведе 5-ия кръг от Регионалният шампионат по автокрос, организиран от АСК "Инфомик транс" - Силистра, под патронажа и със съдействието на Кмета на Община Гулянци Лъчезар Яков, информират от местната община. Състезанието, което е последен кръг от шампионата, премина при перфектна организация. Община Гулянци се включи с финансова и материална помощ като осигури 2 000 лева и екип доброволци от общината, които съдействаха при подготовката и провеждането на състезанието. Дни преди старта бе изработено чисто ново трасе каквото до сега не е имало в България, коментират организаторите. Трасето се намира на север от Гулянци край река Дунав и е в изключително равнинна местност с площ от около 500 дка без денивелация. Широчината на пистата е 12 метра в най-тясната си част.

На 5 октомври (събота) се проведе регистрацията на участниците в състезанието и квалификациите. На старта в неделя застанаха 13 състезатели от три клуба. Те подариха на публиката много емоции и майсторски изпълнения, с които със сигурност спечелиха много нови фенове на автокроса.

В клас бъги до 1 600 кубика Деян Йорданов застана най-високо на почетната стълбица, следван от Антон Кунчев и Пламен Петров. В клас супер бъги над 1 600 кубика първи стана Красимир Шиков, а веднага след него финишираха Валентин Георгиев и Велизар Колев.

В отборното класиране купата взе тимът на Инфомик транс - Силистра, втори се наредиха съгражданите им от Тони старт, а на третото място останаха пилотите от Търговище ауто 2001. Победителите награди кмета на Община Гулянци - Лъчезар Яков. Като любител на автомобилите той не пропусна възможността да подкара една от машините, а организаторите коментираха, че това е първият градоначалник в историята на шампионата, който се качва зад волана на мощното бъги.

Източник: gulyantsi.net


Добавено в: Петък, 11 Октомври 2013 14:10

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.