Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Мотоциклетистите ни спечелиха сребърен медал на Купата на нациите по супермото на писта "Долна Митрополия"

PostHeaderIcon Мотоциклетистите ни спечелиха сребърен медал на Купата на нациите по супермото на писта "Долна Митрополия"

Новини - Моторни спортове
Българските състезатели в дисциплината супермото спечелиха сребърното отличие на провелата се на писта "Долна Митрополия" край Плевен Купа на нациите. Само две точки не достигнаха на родните мотоциклетисти, за да грабнат титлата, като шампиони станаха италианците. Натурализираният финландец Мауно Хермунен спечели трето място в първия манш с време 19:45.223 минути, като изостана на 4.003 секунди от лидера Павел Кеймар от Чехия. Втори пък беше германецът Бернд Хиймер, докато Александър Георгиев завърши далеч назад на 15-о място. Добрите новини за българския отбор дойдоха от манш номер две, в който звездата на родния мотоциклетизъм Ангел Караньотов спечели с време 19:37.932 в 14-те обиколки на най-доброто трасе в света. Зад него обаче се класираха пилоти на фаворитите Франция и Италия, с което националите не успяха да се възползват от чешката победа от предния манш и изостанаха от първото място в отборното класиране.

Големите надежди на България бяха свързвани със силно представяне в последния манш, където стартираха Караньотов и световният шампион в клас S1 - Хермунен. Младият българин остана втори с едва 0.242 секунди изоставане от италианеца Иван Ладзарини, докато натурализираният финландец финишира четвърти зад Силван Бидар от Франция. Така българите останаха пред французите, но загубиха първото място с две точки пасив срещу Италия.

Класиране по нации:
  1. Италия (Иван Ладзарини, Кристиян Равалия и Тео Монтисели) - 23 н.т.
  2. България (Ангел Караньотов, Мауно Хермунен и Александър Георгиев) - 25 н.т.
  3. Франция (Силвен Бидар, Тома Шареир и Уорън Бугар) - 32 н.т.
  4. Чехия (Павел Кеймар, Томаш Травничек и Милан Ситнякски) - 36 н.т.
  5. Австрия (Лукас Хьолбахер, Ханес Майер и Рудолф Бауер) - 38 н.т.
  6. Германия (Бернд Хиймер, Ян Дайтенбах и Кевин Вюртерле) - 60 н.т.


Добавено в: Неделя, 06 Октомври 2013 18:06

Четвъртък,
 7 Юли 2022 г.


Template created by TechLine.de.