Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Пред 7 000 зрители Ангел Караньотов спечели кръга от Европейското по супермото в Долна Митрополия

PostHeaderIcon Пред 7 000 зрители Ангел Караньотов спечели кръга от Европейското по супермото в Долна Митрополия

Новини - Моторни спортове
Ангел Караньотов спечели и втория кръг от Европейския шампионат по мотоциклетизъм в дисциплината супермото, клас Open, който се състоя днес на пистата край Плевен. Той за втори път събра максимален брой точки и зае първото място в надпреварата. Българският пилот, с мотоциклет на Хонда, триумфира във втори пореден старт след успеха в Арад (Румъния) на 12 май. Караньотов събра 50 точки. Втори в класирането е многократния републикански шампион Александър Георгиев с 44 точки, а трети - Серин Трастаро (Румъния) с 40 точки. Над 7 хиляди души дойдоха на пистата в Долна Митрополия, за да гледат зрелищното шоу, което беше съчетание от мотоциклетизъм и автомобилизъм.

Както е известно, федерациите по автомобилизъм и мотоциклетизъм ще организират заедно пистовите състезания от вътрешния календар навсякъде, където условията позволяват. Първото съвместно начинание бе в Долна Митрополия край Плевен. Там се проведе европейски шампионат по супермото, източноевропейски по мотоциклетизъм и национален по автомобилизъм.

Следващия трети кръг от Европейското по супермото ще се проведе в Словения, а финалния кръг ще бъде отново на пистата край Плевен.

Източник: sportal.bg

Добавено в: Неделя, 09 Юни 2013 18:11

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.