Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ В неделя пистата край Долна Митрополия ще е домакин на кръг от Европейското по супермото

PostHeaderIcon В неделя пистата край Долна Митрополия ще е домакин на кръг от Европейското по супермото

Новини - Моторни спортове
В неделя, 9 юни, пистата край Долна Митрополия ще бъде домакин за пореден път на кръг от Европейския шампионат по супермото. След старта на надпреварата през месец май в румънския град Арад интересната мотодисциплина ще продължи с втори кръг край Плевен. В състезанието ще вземат участие едни от най-добрите мотоциклетисти в Европа в класовете SM Junior, S3 и OPEN. Припомняме, че в първия кръг в Румъния в клас OPEN убедителна победа спечели българският състезател Ангел Караньотов. Българинът пресече финалната линия в Арад с време 20.32 минути, оставяйки многократния ни републикански шампион Александър Георгиев на второто място. Той завърши с 26 секунди пасив, докато румънският шампион по супермото Серин Трастаро остана трети.

Трябва да отбележим, че през сезон 2013, състезателите с мотоциклети 65 сс ще имат възможност да се борят освен за европейската титла в клас SM Junior, но и за приза Kids Trophy, който е само за най-малките пилоти с машини 65 сс. След първите два кръга в Румъния и на пистата край Плевен гонките в Супермото ще продължат с кръгове в Словения и финал отново в Плевен.

Пистата на летищния комплекс край Долна Митрополия през последните няколко години неизменно беше обявявана за трасе номер едно в света. Освен това, от Българската федерация по мотоциклетизъм съобщиха, че пистата близо до Плевен през тази година ще бъде домакин, освен на два кръга от Европейското първенство, и на Световната купа на нациите по супермото, която ще се проведе на 6 октомври. Това ще бъде трето домакинство на това най-престижно състезание.


Добавено в: Сряда, 05 Юни 2013 10:58

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.