Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Елизабет Оморегие в Топ 10 на най-добрите хандбалистки за 2012 г.

PostHeaderIcon Елизабет Оморегие в Топ 10 на най-добрите хандбалистки за 2012 г.

Новини - Хандбал
Плевенската хандбалистка Елизабет Оморегие попадна в Топ 10 на България за 2012 г. Най-добрите в родния хандбал бяха почетени и наградени от БФХ на пищна церемония в Габрово в събота вечерта. Десятката беше определена след гласуване на треньорите на всички отбори в "А" хандбална група за жени, като общо бяха номинирани 28 състезателки. Номер 1 в класацията е Роксана Радева от Бъки (Габрово), която беше определена за най-добър играч на първенството в "А" група за сезон 2011/2012. Останалите състезателки сред десетте най-добри са габровката Невена Малчева, Лора Сарандева, която играе за отбора на девойките старша възраст в Бъки и за женския тим на Нове 99 (Свищов), Десислава Николова, Зоя Стефанова и Соня Богданова от шампионския тим на Етър 64 (Велико Търново), Кръстина Сабо от Шумен 98, Глория Павлова и Нели Керанова от Васил Левски (Нови Пазар), както и младата надежда на българския хандбал Елизабет Оморегие от Шугар (Плевен).

Треньорката на етърки Йонка Генчева пък бе избрана за Треньор № 1 в женското направление у нас. Тържествената церемония по награждаването на най-добрите бе в изискан ресторант в "Тера Мол" - Габрово. Федерацията покани освен отличените състезатели и треньори, още и всички треньори на отбори от "А" група и членовете на УС и представителите на зоните. Церемонията бе в изискана обстановка и в изключително задружна атмосфера. За първи път от поне 20 години на подобно тържество са събирани най-добрите в родния хандбал, при това и в мъжкото и женското направление.

Инициативата и реализацията бе изцяло на президента на БФХ Росица Бакърджиева с помощта на кмета на Габрово Таня Христова, която лично уважи проявата в съботната вечер, въпреки че имаше имен ден. „Благодарна съм на всеки миг, който ми е дал хандбалът. Освен, че ни прави победители, че ни носи радости и мъки, той ни дава да принадлежим към една голяма общност. Нека осъзнаем това, което имаме - възпитаници сме на един прекрасен спорт”, каза при откриването Росица Бакърджиева, която не пропусна с топли думи да благодари и на кмета Таня Христова, а по-късно - и на своя съпруг Христо Коев, когато бе награден за постигнати значими успехи в международния спортен календар.

Статуетки имаше за най-добрите състезатели и състезателки, а плакети - за отличените треньори. Купонът продължи с богата програма, в която имаше и изпълнения на цигулка на Христофор Михайлов, хубави песни, както и много танци, в които най-добрите ни състезатели също бяха неудържими.

Припомняме, че през миналия шампионат при жените звездата на Шугар Елизабет Оморегие стана голмайстор на първенството със 121 попадения, което прави средно по над 12 гола на мач. Също така Лиза беше избрана за най-добър защитник на европейския турнир "Чалъндж къп", който се проведе през март миналата година в Габрово и Велико Търново и беше спечелен от националния женски тим на България, за когото игра и Оморегие. За съжаление от началото на новото първенство Елизабет не е част от тима на Шугар, като причините за това се дължат най-вече в неразбирателство между хандбалистката и ръководството на клуба от което губи не само плевенския, но и българския хандбал.

Източник: sport-vt.comДобавено в: Неделя, 13 Януари 2013 22:15

Петък,
 9 Юни 2023 г.


Template created by TechLine.de.