Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Община Плевен осигури залата на ДФСГ "Интелект" за тренировъчна база на Шугар

PostHeaderIcon Община Плевен осигури залата на ДФСГ "Интелект" за тренировъчна база на Шугар

Новини - Хандбал
След като тези дни се разрази поредния скандал в плевенския спорт, като се разбра че един от най-успешните спортни клубове в града Шугар няма къде да тренира, то веднага кмета на Плевен Димитър Стойков оказа нужното съдействие, за да се намери нормална тренировъчна база за хандбалния отбор. С помощта на местния градоначалник вече е осигурена база за тренировъчния процес на състезателките на клуба. Това съобщиха за БТА от общината. Сребърните медалистки от Държавното първенство ще тренират в залата на Държавната финансово-стопанска гимназия "Интелект". По разпореждане на кмета състезанията за деца ще се провеждат в залата на Ученическата спортна школа.
Въпреки опитите на ръководството на общината да осигури залата на Медицинския университет за организиране на състезания за жени от "А" хандбалната група, това се оказа невъзможно, тъй като базата е в ремонт, уточниха от общината.
Хандбалистките на клуб Шугар до март са тренирали в залата на МВР в района на КАТ. По разпореждане на директора на областната дирекция на МВР в Плевен, комисар Светозар Илиев, те вече не са допускани там. Причината е, че залата се използва за спортна дейност и обучение на служителите на МВР, жандармерията и служителите за Пожарна безопасност и е много ангажирана, обясни комисар Илиев.
Не става ясно, обаче дали залата на "Интелект"-а ще може да приеме двете оставащи домакински срещи на Шугар до края на редовния сезон, които са срещу Етър'64 на 14 април и срещу Бъки (Габрово) на 29 април.

Добавено в: Сряда, 04 Април 2012 22:25

Вторник,
 5 Юли 2022 г.


Template created by TechLine.de.