Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ "Черната перла" на Шугар в националния тим за девойки

PostHeaderIcon "Черната перла" на Шугар в националния тим за девойки

Новини - Хандбал
Изгряващата хандбална звезда на плевенския клуб Шугар Елизабет Оморегие е повикана в националния отбор за девойки до 20 години, който започна подготовка за световните квалификации. Лиза и компания ще тренират за важното състезание в залата на НСА в столицата. Квалификациите за СП ще се проведат от 6 до 8 април в сръбския град Позега. България е в убийствената група II с отборите на домакина Сърбия, Хърватия и Украйна. За Световното първенство, което ще се проведе в Чехия от 1 до 15 юли, ще се класират първите два отбора от групата.
Селекционер на националния отбор за девойки до 20 години е Добрин Очков. Освен Оморегие старши-треньора е включил в състава си и осем състезателки на ХК Бъки. Това са Деница Колева, Стела Иванова, Меги Кънева, Гергана Горанова, Биляна Григорова, Виктория Христова, Лора Сарандева и Боговеста Йосифова.
Извън групата изненадващо остана един от най-добрите десни гардове в българския шампионат - Лорета Максимова, а заради контузии отпаднаха други две габровски състезателки - Ралица Тодева и Лидия Ковачева. Останалите момичета включени в представителния тим на страната за тази възраст са вратарките - Елиф Халил (ХК Шумен 98), Кристина Миланова (ХК Етър'64) и Ралица Тонева (ХК Васил Левски, Нови Пазар), лявото крило Станислава Димитрова от ХК Етър'64, лява свръзка - Глория Павлова (ХК Васил Левски), и разпределителката Деница Иванова от ХК Етър'64.
Любопитен факт е, че от 15-те момичета включени в групата няма нито една навършила 20 години. 19-годишни са Меги Кънева, Гергана Горанова и Вики Христова. Останалите момичета са по-малки. Елизабет Оморегие и Боговеста Йосифова са по на 15 години, а Лора Сарандева е едва 14-годишна.
Да припомним, че 15-годишната Оморегие преди седмица спечели заедно с женския национален отбор на България първото място в провелия се в нашата страна международен турнир "Чалъндж трофи". Лиза получи и наградата за "Най-добър защитник" на турнира.

Добавено в: Петък, 30 Март 2012 19:32

Вторник,
 26 Октомври 2021 г.


Template created by TechLine.de.