Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Плевенчанка в националния отбор по хандбал за жени

PostHeaderIcon Плевенчанка в националния отбор по хандбал за жени

Новини - Хандбал
В четвъртък във Велико Търново и Габрово стартира международния турнир по хандбал за жени „Чалъндж трофи”. Срещите са от 22 до 24 март в спортните зали на двата града, а финалите са в неделя в зала „Орловец” в Габрово. В старопрестолния град за първото място ще спорят националните отбори на Израел, Малта, Естония и Фарьорски острови. Българките са в другата група „Б” в Габрово заедно с Латвия, Армения и Молдова. За първи път в редиците на женския представителен отбор е извикана и плевенската хандбалистка Елизабет Оморегие. Това е голямо признание за нейния клуб Шугар, а и доказателство, че 99-те и гола в Държавното първенство не са останали незабелязани от националните селекционери.
В разширения състав на националния отбор на жените ще бъдат включени и още две девически националки Глория Палова от “Васил Левски” - Нови пазар и Кристина Сабо от "Шумен 98", които ще трупат опит при по-големите. На трите се разчита особено много в националната гарнитура при девойките родени 1996/1997 година.
Тържественото откриване на турнира е едновременно в двата града в 16:30 ч. в четвъртък. Интересен факт е, че от общо шестте съдийски двойки, които ще обслужват турнира, пет са женски и само една мъжка.

Добавено в: Сряда, 21 Март 2012 00:04

Сряда,
 27 Октомври 2021 г.


Template created by TechLine.de.