Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Момичетата на Шугар станаха вицешампионки на страната!

PostHeaderIcon Момичетата на Шугар станаха вицешампионки на страната!

Новини - Хандбал
Хандбален клуб Т&С Шугар (Плевен) продължава успешното си представяне в първенствата на страната в различните възрастови групи. След като в края на миналата седмица момчетата на клуба станаха трети в България, след тях и момичетата до 12 години се наредиха сред най-добрите тимове в страната. Воденият от Силвия Марковска и Виктория Марковска тим спечели сребърните медали и грабна вицешампионската титла във финалите на Държавното първенство, които се състояха на 18 и 19 май в Габрово. Седемте най-стойностни отбора в България, които бяха преминали през ситото на подзоналните и зонални квалификации, се събраха в зала "Орловец" в града на Рачо Ковача. Малките хандбалистки на Шугар попаднаха в предварителна група "Б" заедно с отборите на ХК Опака 1974 и ХК Панагюрище. Две победи постигнаха плевенчанки - 9:4 в срещата с Панагюрище и 12:8 в двубоя срещу Опака.

На полуфинала Шугар отстрани втория от другата група - ХК Павликени, след убедителен успех с 16:10. В другия полуфинал домакините от Бъки се наложиха в оспорван мач над Опака 1974 с 15:11.

Така в битка за титлата плевенските хандбалистки се изправиха срещу габровския Бъки. Нашите момичета бяха единствените, които нанесоха поражение на Бъки през сезона, така че срещата предвещаваше да бъде доста интересна и оспорвана. Габровки поведоха с 2:0, но Шугар успя да изравни при 4:4 и до 11-та минута резултатът се движеше гол за гол. Едва в последните няколко минути на полувремето Бъки излезе напред и взе аванс преди почивката - 9:6.

Второто полувреме не започна добре за момичетата на Силвия Марковска, като домакините увеличиха своята преднина до 6 гола в 20-ата минута - 13:7. В самия край на мача съставът от Плевен вкара успешно две дузпи чрез Марина Маринова, но това не беше достатъчно за обрат и плевенският тим отстъпи с 13:18 и остана със сребърните медали. Независимо от загубата във финала, успехът на Шугар е нов голям триумф за плевенския хандбал и за спорта в нашия град изобщо. С бронзовите медали се окичи отборът на Опака 1974, който се справи в срещата за 3-4-то място с тима на Павликени с 14:7.

Две състезателки на Шугар бяха отличени и с индивидуални награди. Марина Маринова беше избрана за най-добро дясно крило, а Ан-Мари Бешева получи приза за най-добър пивот на турнира.


Добавено в: Събота, 23 Май 2015 10:04

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.