Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ 12-годишните хандбалистки на Белене са национални шампионки

PostHeaderIcon 12-годишните хандбалистки на Белене са национални шампионки

Новини - Хандбал
Малките хандбалистки на Дунав-Квант (Белене) станаха шампионки на България. Момичетата до 12 години на беленския клуб спечелиха първото място на провелите се в град Габрово между 23 и 25 юни държавни финали в тази възрастова група. Състезателките от крайдунавския град, които са ученички в местното СОУ "Димчо Дебелянов" завоюваха златните медали след уникална поредица от пет поредни убедителни победи. В предварителната група беленчанки сразиха опонентките си от ХК Панагюрище и ХК Опака 1974, както и силния тим на домакините от Бъки, когото отнесоха с 24:9. Така на полуфиналите момичетата от Белене се изправиха срещу втория от другата група Етър'64 (Велико Търново).

Възпитаничките на Магдалена Вълкова се разправиха и с "болярките", като ги победиха с 24:5 и се класираха за финала. В срещата за златото беленските хандбалистки буквално прегазиха тима на ХК Русе с 29:5 и грабнаха националната титла. Търновският Етър'64 взе бронзовите отличия, а на четвърто място се класира съставът на ХК Опака 1974. Пети в подреждането се нареди отборът на ХК Панагюрище, шести - домакините от Бъки, а Ники спорт (Сливница) и Васил Левски (Нови пазар) заеха последните две места.

Лидерката на шампионките от Дунав-Квант Мари Томова взе голмайсторския приз, а съотборничката й Велислава Неделчева беше определена за най-полезен играч на шампионата. Отличията на двете беленски хандбални талантки бяха връчени от президента на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева.


Добавено в: Събота, 28 Юни 2014 10:50

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.