Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ И момичетата на Шугар спечелиха зоналните финали по хандбал

PostHeaderIcon И момичетата на Шугар спечелиха зоналните финали по хандбал

Новини - Хандбал
Само седмица, след като момчетата до 11 години на плевенския Шугар грабнаха купата на зоналните финали по хандбал, вчера и момичетата на клуба се окичиха със златните отличия в регион "Мизия", информира Радио Плевен. Домакин на турнира беше плевенската зала "Спартак", като в битка за първото място взеха участие освен домакините и отборите на Бъки (Габрово), Ловеч'98, Нове'99 (Свищов), ХК Павликени, ХК Угърчин и Етър'64 (Велико Търново). След оспорвана среща между Шугър и Бъки, завършила 10:10, плевенските хандбалистки, възпитанички на Силвия Марковска и Виктория Пеева, се класираха на първо място, като изпревариха с една точка съперничките си от Габрово. Трети останаха Нове'99, четвърти - Ловеч'98, а на пето, шесто и седмо място се класираха съответно ХК Павликени, Етър'64 и ХК Угърчин.

По думите на Симеон Съев - изпълнителен секретар на зона "Мизия", сред участниците във финала има много перспективни хандбални състезатели. „Жалко е, че няма държавен финал за тази възраст, както и за 12-годишните”, каза за Радио Плевен Симеон Съев и добави, че като член на Управителния съвет на Българската федерация по хандбал ще направи всичко възможно да отстоява решаването на този въпрос.

Според него, растящото поколение е много перспективно, но жалкото е, че хандбалът в Плевен не разполага със зала за състезания и за провеждане на тренировъчна дейност. По думите на Съев, до момента нито едно от обещанията на политици и управници не е намерило реализация в Плевен и градът остава без условия за развитието на хандбала.

Източник: Радио Плевен


Добавено в: Четвъртък, 29 Май 2014 10:36

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.