Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ България е финалист в турнира "Чалъндж трофи", Оморегие със 7 гола в полуфинала срещу Белгия (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon България е финалист в турнира "Чалъндж трофи", Оморегие със 7 гола в полуфинала срещу Белгия (+СНИМКИ)

Новини - Хандбал
България е на крачка от втората си поредна титла в европейския континентален турнир по хандбал "Чалъндж трофи". Късно снощи българските хандбалистки надиграха в полуфинален мач тима на Белгия с 27:23 и се класираха за финала. Това беше четвърта поредна победа за нашите момичета, след като в предварителната група те се справиха последователно с Израел, Армения и Естония. Именно срещу Израел ще се изправят българките в решителната среща за златните медали, като двубоя е тази вечер от 18.00 часа. Припомняме, че в първия мач между двата отбора възпитаничките на Христо Коев спечелиха с 24:21. Както и тогава, така и сега, в полуфинала срещу Белгия, плевенската хандбалистка Елизабет Оморегие мушна 7 попадения във вратата на противника. Така след четири изиграни мача чернокожата перла има в актива си цели 24 гола.

Българският тим реши мача с белгийките в своя полза още през първото полувреме. В самото начало на срещата хандбалистките ни натрупаха добър аванс, като със серия от 9 поредни гола нашите направо препарираха своите противнички. Едва в 18-та минута Белгия все пак успя да намери пролука към мрежата на великолепно представилата се в двубоя българска вратарка Кристина Миланова. След това играта продължи гол за гол и разликата от девет гола се запази на почивката - 15:6.



През втората част белгийките се опитаха да се върнат в мача, като в средата на полувремето свалиха разликата до пет гола - 21:16, но България игра като голям отбор и нито за момент не изпусна контрола върху играта. Така след 27:23 българският национален тим за жени до 23 години се класира за финалния двубой.

По 7 гола за победата реализираха Елизабет Оморегие, Лидия Ковачева и Боговеста Йосифова. За играч на мача в българския състав пък беше определена Меги Кънева. В другия полуфинален сблъсък Израел се наложи драматично над домакините от Гърция, като ги победи с 24:23, след изпълнението на дузпи.

Снимки: Официален сайт на турнира

Добавено в: Неделя, 30 Март 2014 10:51

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.