Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Българските хандбалистки отнесоха Естония и са на полуфинал в "Чалъндж трофи"

PostHeaderIcon Българските хандбалистки отнесоха Естония и са на полуфинал в "Чалъндж трофи"

Новини - Хандбал
Хандбалният национален отбор на България за жени до 23 години разгроми тима на Естония с 37:12 и по безапелационен начин се класира за полуфиналите на континенталния турнир "Чалъндж трофи", който се провежда в гръцкия град Лариса. В този мач плевенчанката Елизабет Оморегие успя да вкара само 2 гола, но трябва да се има предвид, че старши-треньора Христо Коев пусна в игра всички налични хандбалистки. Така след три поредни победи българките станаха първи в предварителна група "Б" с пълен актив от 6 точки, пред Израел с 4, Естония с 2 и Армения без точка. В другата група на първото място приключи отборът на домакините от Гърция с 6 пункта, пред Белгия, Латвия и Молдова. Така на полуфиналите нашите момичета ще се изправят срещу Белгия, като срещата е днес от 20 часа българско време, а другият полуфинал ще противопостави един срещу друг Гърция и Израел.

Българските момичета явно си бяха взели поуките от подценяването на Армения в предходния си мач и буквално отнесоха естонките. Отборът ни започна срещата с много активна игра в защита и направо скриха топката на тромавите естонки, които почти не успяваха да стигнат до полето на България. В 16-ата минута на първото полувреме българките вече водеха с умопомрачителното 12:0. В тези първи минути на срещата супер игра показа Боговеста Йосифова, която само през първия четвърт час отбеляза цели 8 попадения в естонската врата. Обявената в края на двубоя за най-добър играч в мача Кристина Миланова така заключи вратата на националния ни тим, че Естония успя да вкара само един гол. Така почивката дойде при смазващото 22:1 за България!

Огромното превъзходство на отбора ни даде възможност на всички състезателки включени в тимовия лист да запишат игрови минути, като същевременно треньорският ни щаб запази силите на основните фигури за полуфинала днес. През вторите 30 минути националките ни бяха по-снизходителни към естонките и след 15:11, срещата приключи при резултат 37:12. Боговеста Йосифова беше най-резултатна в тази среща с 9 гола, а по 5 реализираха Станислава Димитрова и Дарина Панайотова.

Плевенската хандбалистка Елизабет Оморегие беше абсолютна титулярка и в трите срещи от предварителната група, като в първия двубой срещу Израел Лиза вкара 7 гола, във втория мач наниза 8, а вчера добави още 2 попадения към своята сметка. В срещата срещу Армения Оморегие беше обявена и за най-добър играч в двубоя.



Добавено в: Събота, 29 Март 2014 11:14

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.