Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ България победи и Армения с 24:15, Елизабет Оморегие избрана за играч на мача

PostHeaderIcon България победи и Армения с 24:15, Елизабет Оморегие избрана за играч на мача

Новини - Хандбал
Националният отбор на България по хандбал за жени до 23 години постигна втора победа на провеждащия се в град Лариса (Гърция) европейски континентален турнир "Чалъндж трофи". Националките ни сразиха тима на Армения с 24:15 и са само на крачка от класиране на полуфиналите. Плевенчанката Елизабет Оморегие за втори пореден мач показа, че е най-добрата българска хандбалистка в момента, като наниза 8 гола във вратата на арменките. Чернокожата перла, освен че стана топ-реализатор в срещата, спечели и приза за най-добър играч в двубоя. Лиза игра активно в защита, открадна много топки и при малко повече концентрация в завършващата фаза попаденията и щяха да бъдат двойно повече.

Успехът срещу Армения не дойде лесно. След като в първия кръг арменките бяха надиграни категорично от Естония със 17:33, българките като че ли ги подцениха, като общо взето сами си направиха мача труден. Двубой, който българският тим би трябвало да спечели с лекота, се превърна в мъка през първите 40 минути. Националките ни допуснаха твърде много брак в нападение - грешни пасове, неточни стрелби от шестия метър, греди, пропуснати контраатаки, три пропуснати дузпи и т.н., и това направи срещата завързана в по-голямата й част. Независимо от недобрата игра на нашите националки, все пак те водеха преди почивката с четири гола разлика - 10:6.

През второто полувреме тимът на България оправи мерника си в атака и започна да трупа аванс. Така в крайна сметка хандбалистките ни се поздравиха с втори пореден успех, този път с 24:15. Освен осемте гола на Лиза Оморегие, 6 пъти за успеха се разписа и Лидия Ковачева, а по 4 вкараха Маги Дончева и Деница Колева.

Днес от 17.00 часа е третия решителен мач на България в предварителната група. Нашите момичета ще срещнат състава на Естония, като дори и равен ще ги направи полуфиналистки. След вторите срещи в групата България води с 4 точки (плюс 12 гола), следвана от Естония (+8 гола) и Израел (+5 гола) с по 2 и последна е Армения без спечелена точка.


Добавено в: Петък, 28 Март 2014 12:37

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.