Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Елизабет Оморегие наниза девет гола при две победи на България над Косово в контроли

PostHeaderIcon Елизабет Оморегие наниза девет гола при две победи на България над Косово в контроли

Новини - Хандбал
Плевенската хандбалистка Елизабет Оморегие започна по най-добрия начин подготвителния лагер на националния отбор на България за жени до 23 години. Тъмнокожата перла вкара цели девет попадения в изиграните във вторник и сряда две контролни срещи срещу тима на Косово. В първия приятелски двубой, спечелен от българките с 30:19, Лиза вкара пет гола във вратата на отбора от бивша Югославия. Във втората среща България отново спечели срещу своя противник с 32:21, като плевенчанката отбеляза нови 4 попадения. Двата спаринга са част от подготовката на националния ни отбор по хандбал преди участието му следващата седмица в европейския турнир "Чалъндж трофи", който ще се състои в Лариса (Гърция).

И двете срещи се играха в зала "Орловец" в Габрово, като първия двубой започна не толкова добре за нашите националки. Отборът на Косово започна по-концентрирано мача и поведе с 0:3 и 2:4. Българският щаб реагира с тайм-аут и след него националките ни поеха инициативата. Отборът ни заздрави играта си в отбрана, а в нападение нещата започнаха да се получават. Със серия от шест последователни попадения България излезе напред с 10:6, а до края на полувремето разликата се увеличи до 7 гола - 18:11. През втората част домакините контролираха играта и с още една серия от пет безответни гола напълно пречупиха гостенките. Сирената за край на мача прозвуча при резултат 30:19.

Със 7 попадения най-резултатна в мача беше Боговеста Йосифова, а по пет гола за успеха добавиха Елизабет Оморегие, Ралица Тодева и Станислава Димитрова.

Вчерашният мач също приключи при 11 гола разлика, но този път двата отбора успяха да си отбележат по два гола повече - 32:21. Българският отбор отново демонстрира активна игра в защита, което доста затрудни гостенките. В атака нещата също се получаваха, въпреки на моменти грубите действия на косоварките. България поведе с 6:2 до 9-та минута, а в последствие след серия от 7:1 нашите се оттеглиха на почивка с аванс от 10 гола - 17:7. През втората част селекцията на треньора Христо Коев увеличи разликата до 12 гола - 21:9 и това доведе до отпускане. В последните 20 минути от срещата играта вървеше гол за гол и финалната сирена прозвуча при резултат 32:21.

Станислава Димитрова беше най-резултатна във втория спаринг с 11 попадения. 7 гола добави топ реализаторката от първия мач Боговеста Йосифова, а по 4 записаха Елизабет Оморегие и Мадлена Дончева.


Добавено в: Четвъртък, 20 Март 2014 11:31

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.