Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ България с плевeнчанката Алекс Антонова в състава си грабна златото в турнира по хандбал "Чалъндж трофи"

PostHeaderIcon България с плевeнчанката Алекс Антонова в състава си грабна златото в турнира по хандбал "Чалъндж трофи"

Новини - Хандбал
Националният отбор на България по хандбал с плевенчанката Александра Антонова в състава си извоюва феноменален успех на завършилите късно снощи финали на Интерконтиненталната купа "Чалъндж трофи" за жени до 20 години, които се проведоха в Монтерей (Мексико). Българките станаха шампионки, след като спечелиха всичките си четири срещи в заключителния турнир от надпреварата. В последния си двубой, който беше решителен за трофея българките победиха тима на Конго с 29:21 (15:8) и напълно заслужено се окичиха със златните медали. Със златен медал от Мексико ще се завърне и хандбалистката на плевенския клуб Шугар Александра Антонова, която беше част от отбора и с изявите си спомогна за постигането на този феноменален успех за българския хандбал.

В предишните си двубои от финалната група България се справи последователно с Австралия, които ги победи в първия си мач с 37:21 (16:9), във втория кръг нашите надделяха трудно над Канада с 26:24 (10:12), а в третата си среща българските хандбалистки се наложиха само с един гол разлика над Тайланд - 26:25 (13:17). Така с пълен актив от осем точки възпитаничките на треньора Христо Коев оглавиха групата и вдигнаха купата.

Младата плевенска хандбалистка Александра Антонова беше включвана във всичките срещи на българския тим, като успя да отбележи четири попадения - три гола нашето момиче вкара в двубоя срещу Австралия и един - срещу Канада. В срещата срещу Тайланд Алекс отправи два удара към вратата на съперничките, но те бяха неуспешни. Припомняме, че в предварителните квалификации на "Чалъндж трофи" в българския национален отбор по хандбал беше включена и още една плевенчанка - Елизабет Оморегие. Лиза, обаче пропусна финалите, тъй като се разболя и не можа да пътува с отбора за Мексико.

За най-полезен състезател на турнира беше обявена българката Станислава Димитрова, а Кристина Миланова беше отличена като най-добър вратар. Голмайстор на надпреварата стана австралийката Мадлин Макфий, която отбеляза цели 35 попадения в турнира. След Финландия, който спечели турнира в Казахстан през 2011 г., България е втория победител от Интерконтиненталната фаза на "Чалъндж трофи".


Добавено в: Събота, 30 Ноември 2013 11:34

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.