Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Плевенската хандбалистка Елизабет Оморегие стана голмайстор на Балканиадата за девойки в Бургас

PostHeaderIcon Плевенската хандбалистка Елизабет Оморегие стана голмайстор на Балканиадата за девойки в Бургас

Новини - Хандбал
Плевенската хандбалистка Елизабет Оморегие спечели приза за топреализатор на провелото се в град Бургас в края на миналата седмица Балканско първенство за юноши и девойки до 17 години. Припомняме, че освен Лиза в националния тим на България бяха включени още две състезателки на плевенския хандбален клуб Шугар - Ралица Димитрова и Александра Антонова. За съжаление нашият представителен тим не успя да спечели балканската титла, а остана на второто място. Българките победиха в първите си две срещи хандбалистките на Косово с 36:15 и на Македония с 31:23, но в последния си мач, който се оказа решителен за шампионския трофей, младите българки загубиха от Турция с 18:29.

Така със спечелени 4 точки от две победи и едно поражение България приключи Балканиадата на второ място. Шампионки станаха туркините, трети се наредиха хандбалистките на Македония, а последен завърши отборът на Косово. За най-полезен състезател беше отличена македонката Ангела Тодоровска, а за най-добър вратар беше наградена туркинята Мерве Дурду.

При юношите България също не можа да се пребори за първото място, като и тук балкански шампиони станаха хандбалистите на Турция, пред България, Македония и Косово. Българите спечелиха срещу Косово с 27:20 и срещу Македония с 31:25, но паднаха в последния ден от Турция с 28:33.


Добавено в: Петък, 13 Септември 2013 11:45

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.