Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Елизабет Оморегие отново девическа националка

PostHeaderIcon Елизабет Оморегие отново девическа националка

Новини - Хандбал
Плевенската хандбалистка Елизабет Оморегие за пореден път беше включена в състава на националния отбор за девойки на България. Днес Лиза заминава със своите съотборнички, родени след 1994-та година, за Австрия, където ще се проведат квалификации за Европейското първенство. Турнирът в квалификационна група 5 е от петък до неделя и в него България ще спори със съставите на Холандия, Армения и домакина Австрия. За Европейското първенство, което ще се проведе в началото на август в Дания, ще се класират първите два тима в крайното подреждане. В състава освен Оморегие са включени още 14 момичета.

Старши треньорът Йонка Генчева е повикала седем млади хандбалистки от Бъки (Габрово) - Лидия Ковачева, Биляна Григорова, Боговеста Йосифова, Милена Великова, Станислава Николова, Анна Инджова и Лора Сарандева. В състава са включени още четири представителки на Етър 64 - Деница Иванова, Станислава Димитрова, Дария Събева и Петя Кръстева. От отбора на "Васил Левски" (Нови Пазар) е повикана Виктория Маринова, от Нове (Свищов) - Даяна Ангелова, от ХК Хасково - Райна Георгиева.

Голямата отсъстваща в състава е Глория Павлова от Нови Пазар, която се контузи сериозно по време на финалите на държавното първенство за девойки старша възраст и ще бъде извън игра до края на годината. С травма е и титулярната вратарка на тази национална гарнитура - Елиф Халил. Въпреки всичко българският отбор ще се опита да се пребори за едно от двете места даващи квота за финалите в Дания.

Единствената плевенчанка в девическия национален тим Елизабет Оморегие е най-добрата наша хандалистка през последните няколко години, която има голямо бъдеще. Фрапиращото в случая е, че Лиза не участва в нито един мач за Шугар през сезон 2012/2013 г., поради неразбирателство с клубното ръководство на плевенския хандбален тим. Независимо от този факт тя получава поредната повиквателна за националния отбор, което е голямо признание за нейните качества.

Първият мач на България в австрийския град Тулн е срещу състава на Холандия, в петък от 18 часа. В събота от 17 часа националките ни играят с домакините от Австрия, а в неделя от 11 часа е двубоят им с Армения. Съдии на срещите ще бъдат Ваня Антич/Йелена Яковлевич от Сърбия и Милян Весович/Новица Митрович от Черна гора. За делегат на EHF на турнира е назначен Мона Форстрьом от Финландия.

Източник: sport-gabrovo.com


Добавено в: Четвъртък, 16 Май 2013 10:45

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.