ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ In memoriam: Почина легендарен защитник на Спартак (Плевен)

PostHeaderIcon In memoriam: Почина легендарен защитник на Спартак (Плевен)

Новини
Футболен клуб Спартак (Плевен) понесе тежка загуба! Днес завинаги го напусна един от най-големите му футболисти - почина майсторът на спорта Димчо Димов. „Железният“ централен защитник си отиде от този свят на 73 години. Роден на 4 февруари 1944 година той започва с футбола в Септември (София). През 1968 г. ЦСКА се обединява с формираното през 1950 г. ДСО Септември (София) и новия клуб приема името ЦСКА Септемврийско знаме. В суматохата всеки клуб иска да се подсили с качествени състезатели. Един от най-желаните е именно Димов. Оферти към него отправят Ботев (Пловдив), Спартак (Варна), Дунав (Русе), а Левски (София) дори провежда няколко тренировки с него.

Димчо обаче вече е наблюдавал бойката игра на плевенския състав, харесва я и след поканата на треньора Стоян Петров веднага потегля за Плевен, за да облече екипа на Спартак. Превръща се в негов лидер, а в българския футбол, един от най-добрите централни защитници. Превъзмогна контузиите, за да е на терена, извън него е само когато е наказан. Получава поредните предложения от други отбори, но остава верен на Спартак. Очаквано, тъй като в Плевен създава здраво семейство със съпругата си Елка и от него им се ражда дъщеря.

За любимия си отбор безкомпромисния бранител изиграва 204 мача и вкарва 9 гола в първенството на "А" група, участва и в близо 100 мача за тима в "Б" група. В късната пролет на 1979 година на трибуните край плевенския терен запалянковците са на крака, а аплодисментите не секват дълго време - провежда се мило тържество по повод прекратяване на състезателна дейност на двама техни любимци - Димчо Димов и вратаря Петко Тодоров.
Признание за класата на Димов идват от най-големите нападатели на неговото време - Петър Жеков и Георги Аспарухов-Гунди.

Поклонението ще е утре, 26 май, от 10:00 часа в църквата „Света Параскева“.

Поклон пред светлата му памет!


Добавено в: Четвъртък, 25 Май 2017 22:55

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.