ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ В завързано дерби Белите орли и Ситомир не успяха да се победят (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon В завързано дерби Белите орли и Ситомир не успяха да се победят (+СНИМКИ)

Новини
В завързан и интригуващ двубой отборите на Белите орли и Ситомир не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0. Срещата бе от отложения 9-ти кръг от шампионата на "А" Областна футболна група и се игра пред около 200 зрители на стадион "Белите орли". И двата отбора могат да съжаляват, че не стигнаха до победата, като домакините удариха две греди, а никополчани - една. Плевенчани трябваше да играят цели 70 минути с човек по-малко, тъй като Александър Янев получи червен картон за грубо нарушение в 20-ата минута и трябваше да напусне терена. Десетина минути след това гостите можеха да поведат, но удар на техен футболист срещна гредата. Като цяло през първото полувреме нямаше много положения пред двете врати и играта се водеше предимно в средата на терена.

След почивката, независимо че бяха в намален състав, "орлите" се втурнаха в атаки и в 50-ата минута Петър Гунчев можеше да вкара, но гредата се оказа последна преграда и топката не успя да навести мрежата на никополската врата. Гостите пък използваха всеки удобен момент да контраатакуват и в 65-ата минута двама техни футболисти се озоваха сами срещу стража на Белите орли, но той се справи със ситуацията и не позволи да му бъде отбелязан гол.

В ответната атака домакините отново имаха шанс да отбележат, но след добър рейд на Иван Брезоев по фланга и последвало центриране, топката за втори път в мача срещна гредата след шут на резервата Росен Петков. Гостите от Никопол стигнаха до най-доброто си положение в 70-ата минута, когато ветеранът Ахмед Салимов беше изведен очи в очи със стража на домакините Мартин Драгомиров, копна елегантно топката, но не успя да намери опразнената врата и кълбото излезе в аут на половин метър покрай страничния стълб.

В последните секунди на срещата футболист на Ситомир можеше да си отбележи ефектен автогол, но вратарят на гостите се хвърли и с последни усилия изби в корнер влизащата под гредата топка. Малко преди това пък гостите претендираха за неотсъдена дузпа в тяхна полза.

След този кръг, който се оказа последен за есенния полусезон, Белите орли и Ситомир продължават да разделят първите две позиции в подреждането с по равен брой точки - по 25. Първи, с по-добра голова разлика ще зимуват плевенчани, а отговорът на въпроса кой ще съумее да се пребори за промоция във "В" група, ще стане ясен през пролетта.

Другите резултати от 9-ия кръг:
Борба (Шияково) - Спартак (Койнаре) 2:1, Левски (Брест) - Чавдар (Бръшляница) 1:3, Ботев (Комарево) - Светослав (Лепица) 2:0, Славия (Новачене) - Ракета (Буковлък) - 1:5, ФК Пордим - Мизия (Кнежа) - срещата не се е играла поради липса на охрана.

От есенния полусезон в "А" ОФГ остава да се изиграе само още един мач. В отложен двубой от 5-ия кръг, на 28 ноември (събота) от 14.00 часа, ще се срещнат отборите на Чавдар (Бръшляница) и Светослав (Лепица).

{gallery}Belite-orli_Sitomir{/gallery}


Добавено в: Събота, 21 Ноември 2015 19:16

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.