ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ В дерби с много борба Ювентус пречупи Левски 2007

PostHeaderIcon В дерби с много борба Ювентус пречупи Левски 2007

Новини
В равностойно общинско дерби отборът на Ювентус успя да пречупи Левски 2007, като го победи с 1:0. Срещата бе от последния есенен кръг от шампионата на Северозападната "В" група и се игра пред около 500-600 зрители на стадион "Георги Кърчев" в Малчика. През целия двубой двата отбора водеха голяма битка в средата на терена, като сравнително рядко стигаха до чисти голови положения. Футболистите на гостите владееха малко повече топката, но това не беше достатъчно за да стигнат до успеха. Победният гол за Ювентус отбеляза дефанзивният полузащитник Владислав Кинчев, който оползотвори по чудесен начин хубава атака на своя тим. В 24-ата минута Костадин Малинов центрира от фланга капитанът на домакините свали топката с гърди към Светослав Бърканичков, който му я върна в празен коридор в наказателното поле и Кинчев с прецизен шут по диагонала направи 1:0.

До попадението заплахи за двамата вратари почти липсваха, като левскарите пробваха да изненадат Веселин Ганчев с далечни удари, основно чрез Любомир Иванов, а Константин Генков проигра една ситуация за Ювентус, в която беше оставен сам срещу Георгиев, но не успя да го преодолее. В 43-ата минута Сергей Стефанов от домакините беше изведен с хубав пас от Генков зад защитата на Левски, но си поведе силно кълбото в опита си да излъже Иван Георгиев и бранителите на гостите изчистиха.

Веднага след почивката Генков имаше шанса да удвои, но ударът му беше париран от вратаря на Левски. Най-интересни в мача се оказаха последните десетина минути, когато положенията се редяха и пред двете врати. Първо в 79-ата минута главният съдия отмени заради засада второ попадение на Владислав Кинчев, като решението му беше малко спорно. В 89-ата минута пък гостите можеха да изравнят, като Мариян Блажев стреля от повече от 30 метра, топката се тупна пред Ганчев, премина над него и се удари в страничната греда.

В продължението на срещата Константин Генков направи страхотен самостоятелен пробив, навърза няколко защитници на Левски и шутира, но Иван Георгиев се хвърли и спаси влизащата в долния десен ъгъл топка. В последните секунди Любомир Иванов можеше да донесе точка за гостите, като изпълни своя специалитет - пряк свободен удар, но ударът му мина над гредата.

Независимо от победата отборът на Ювентус не успя да мине напред в класирането, като ще зимува на 11-то място с актив от 19 точки. Левски 2007 пък завършва есенния полусезон на 6-та позиция с 24 пункта.

Ювентус: Веселин Ганчев, Евгени Петров (26 Любомир Йозов), Валентин Антонов, Николай Петров, Любомир Любенов, Костадин Малинов, Велислав Иванов (59 Цветослав Пачевски), Владислав Кинчев, Светослав Бърканичков (87 Ивайло Иванов), Константин Генков, Сергей Стефанов.

Левски 2007: Иван Георгиев, Станислав Иванов, Иво Върбанов, Мирослав Ангелов (62 Драгомир Иванов), Теодор Михайлов, Любомир Борисов (81 Антонио Иванджиков), Мариян Блажев, Тони Паликрушев (70 Симеон Рудашки), Любомир Иванов, Венцислав Миленов, Ивайло Иванов.


Добавено в: Неделя, 15 Ноември 2015 19:45

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.