ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак ще играе във "В" група с лиценза на Сторгозия

PostHeaderIcon Спартак ще играе във "В" група с лиценза на Сторгозия

Новини
ПФК Спартак 1919 е на път да изчезне, а на негово място да бъде създаден нов футболен клуб в който ключова роля ще играе Община Плевен. До това заключение се стигна на проведената днес среща между фенове на отбора, футболисти, футболни деятели, общински съветници и кмета на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, пише клубния фен сайт на тима. Това означава, че "синьо-белите" спират своето участие в професионалната "Б" група. На срещата бе стигнато до решение да започне процедура по създаване на общински футболен клуб, в който общината ще бъде гарант за съществуването на отбора. В новото дружество с нестопанска цел ще могат да се включат и други фирми и бизнесмени, които ще осигурят съвместно финансирането.

Новият ОФК Спартак ще започне да се състезава от Северозападната "В" аматьорска футболна група, като ще използва спечеления от другия плевенски клуб Сторгозия лиценз за групата. До петък пък фен клубът ще внесе в Община Плевен писмено своите искания, предложения и виждания относно развитието на новия клуб и управлението му.

„Ще се опитаме да стъпим на здрава основа във "В" група, като използваме лиценза на ФК "Сторгозия", обясни пред феновете на отбора зам.-кметът Алексей Зелов. Той допълни, че Общината се ангажира да направи съответните разчети и още до края на тази година ще се търсят резерви, за да бъде подкрепен клубът за представянето му във "В" група.

„А за 2014 г. вече ще се опитаме да разработим стратегическа визия за развитието на клуба. Защото "В" група е основата, на която стъпваме, но всички ние искаме да видим отбора сред професионалистите”, каза още Зелов, но не се ангажира с конкретни параметри. Детайлите по предложението, което ще бъде внесено на сесия, тепърва ще се уточняват след консултации с юристи и с футболните хора, пише infopleven.com.

По-рано днес излезе информация, че Община Плевен е готова да даде на Спартак 80 000 лева, за да се погасят задълженията на отбора и той да продължи участието си в "Б" група. Това в крайна сметка няма да се осъществи, тъй като срокът даден от БФС за покриване на всички задължения изтича утре на обяд.


Добавено в: Сряда, 19 Юни 2013 16:46

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.