Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Григор Димитров вече е готов за големия пробив

PostHeaderIcon Григор Димитров вече е готов за големия пробив

Новини - Други спортове

Григор Димитров е един от малкото ни спортисти на световно ниво и заради това не е случайно, че всяка година към него има огромни очаквания от родните фенове. В началото на всеки сезон в последните няколко години се надяваме именно това да е годината на големия пробив и макар че Гришо вече веднъж влезе в топ 10 през 2014 година, то привържениците му искат той да се задържи в каймака на елита в професионалния тенис.

 Българинът вече е на 25 години, има достатъчно много опит и е побеждавал почти всички, включително двамата абсолютни лидери Анди Мъри и Новак Джокович. От известно време той има и треньор, който до този момент изглежда като точният човек за него. Откакто Дани Валверду е в екипа на Григор, той показва стабилна и солидна игра и успя да се изкачи немалко места в световната ранглиста, където през лятото се бе сринал до 40-тата позиция, а сега завършва годината като 17-ти в света.


Макар да не спечели нито един турнир през 2016 година, то тя изглежда по-оптимистична от предходната година, като ще бъде запомнена с три финала – в Сидни, Истанбул и Пекин. Освен титла обаче, няма как да не ни липсва и някое друго запомнящо се представяне в турнирите от Големия шлем. Точно те са и тези, даващи най-много точки, престиж и увереност. Последният пробив в надпревара от най-висок ранг, Григор направи през вече изглеждащата все по-далечна 2014 година, когато достигна до полуфинал на Уимбълдън и дори замалко да отстрани на него Новак Джокович. Всички жадуваме да видим отново онзи хъс и непримиримост в очите на българина и разбира се, в близко бъдеще титла в турнир от Големия шлем. Макар че към момента подобна цел изглежда направо невероятна, то тя е постижима и Григор знае това, заявявайки го неведнъж в интервютата си. В кой турнир обаче можем да очакваме нашенецът да избухне?

Водещите букмейкъри вече предлагат коефициенти за победител във всяка една от четирите големи надпревари през годината, а в повечето случаи Гришо далеч не е толкова назад от основните претенденти. Ако сте решили да си пробвате късмета със залог за вашия фаворит, то не оставяйте всичко на случайността, а се запознаете с възможностите, които предлагат букмейкърите и в кой от тях ще е най-удачно за вас да вложите парите си. Тази информация в детайли ни дават специалистите от Efirbet.

С доброто си представяне, най-вече в края на тази година, Григор Димитров си завоюва правото да бъде в топ десет на основните фаворити за спечелването на първия голям турнир – откритото първенство на Австралия. Коефициентът за спечелване, който му е даден от Ефбет е 51.00. Най-доброто представяне за българина в Австралия е четвърфиналът през 2014 година. Миналата година пък отстъпи на Роджър Федерер в трети кръг. С нетърпение, разбира се, ще очакваме и Уимбълдън, където ще се надяваме да видим повторение на изданието през 2014 година, а защо не и нещо повече? US open също е турнир, в който Гришо може да си открадне немалко точки. Тази година той стигна до осминафиналите за втори път в кариерата си.

Всеки, който след изявите на Григор Димитров знае, че той има силите, таланта и уменията да се бори с най-големите в световния тенис, а големият пробив изглежда близо. На нас ни остава да се надяваме, че идната 2017 година ще бъде годината, в която цял свят ще заговори за Григор Димитров и успехите му, а ние ще се гордеем, че това талантливо момче е българин.


Добавено в: Понеделник, 12 Декември 2016 23:13

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.