Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ В Плевен беше представен нов вид спорт - кросфит (+видео)

PostHeaderIcon В Плевен беше представен нов вид спорт - кросфит (+видео)

Новини - Други спортове
Сайтът sportuvai.bg представи на почитателите на спорта в Плевен през последните два дни един нов вид спорт - кросфит. Александър и Боян, които са част от кампанията "Спортувай, България" тренираха в нашия град един все по-навлизащ в България и по-модерен спорт като кросфита. Трудните тренировки не спряха двамата организатори. Но точно това е и тяхната цел. Те искат да покажат на всички българи, които не са професионални спортисти, а в същото време работят много в своите офиси, че трябва да спортуват повече и да живеят по-здравословно.
Както се вижда от видеото по-долу кросфита съчетава интензивни тренировки за минимално време. Това е най-комплексния спорт, който е перфектен за хора работещи цял ден зад бюрото.
Най-общо, в превод crossfit означава овладяване на разнообразни физически умения. За да бъдем по-точни, ще поясним, че това е система за фитнес и кондиционно трениране, базирана на комбинацията между дисциплини от леката, тежката атлетика и гимнастиката. Идеята на този тип тренировки е да развие възможно най-функционален комплекс от физически и умствени качества. Кросфит вече е доста популярен у нас и се радва на последователи както сред мъжете, така и сред жените.
"Оръжията" и уредите, които използват кросфитърите, са щанги, дъмбели, пудовки, медицински топки, лостове, успоредки, халки, ластици, жилетки с тежести, чукове, автомобилни гуми и много други.
Двамата ентусиасти начело на кампанията ще обиколят 14 града в рамките на 25 дни и ще практикуват над 30 вида спорт. Най-интересното е, че те ще се придвижват с велосипеди в градовете, докато големите разстояния ще ги взимат с влак. Sportuvai.bg е насочен към младите българи, които искат да спортуват и родителите, които търсят най-доброто място за спорт за своето дете. Сайтът има за цел да изгради най-богатата и актуална база данни за места за спортуване, школи и спортни клубове в страната и предлага усъвършенствана търсачка за бързо намиране на правилния обект. Освен това, Sportuvai.bg ще даде възможност на активните българи да коментират и обсъждат качеството на всеки отделен обект, да споделят идеи, съвети и снимки.


Добавено в: Петък, 06 Април 2012 22:01

Вторник,
 7 Февруари 2023 г.


Template created by TechLine.de.