Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевенски жокей с две първи места на Държавното първенство по всестранна езда

PostHeaderIcon Плевенски жокей с две първи места на Държавното първенство по всестранна езда

Новини - Други спортове
Ездачът от Клуб по конен спорт "Кайлъка" (Плевен) Бранимир Кръстанов се представи отлично на провелото се между 9 и 11 април в град Русе Държавно първенство по всестранна езда. 25-годишният плевенски жокей спечели две първи места - в клас 1 и в клас Н. В клас 1 след Кръстанов се класираха неговият съфамилник Светлин Кръстанов от "Елит" (София), който стана втори, и Николета Павлова от "Калоян 92" (Арбанаси), завършила на трета позиция. В клас Н, където имаше най-много записали се участници, отново Бранимир Кръстанов грабна златото. Наградите на победителите в първенството връчи кметът на Русе Пламен Стоилов.

В тазгодишното издание се включиха 32 участници от 8 различни клуба от Плевен, Русе, София, Шумен, Арбанаси и Варна. Те се състезаваха в 4 класа. В най-високия клас в първенството, клас 2, победител стана Мартин Димитров от клуб "Калоян 92" (Арбанаси), а в клас Н при юношите победител стана Ива Тодорова от същия клуб. При най-малките, в клас деца, първото място спечели Александра Пенчева от клуб "Кентавър" (Русе).

Всестранната езда е най-пълната, комбинирана, състезателна дисциплина, призната от Международната федерация по конен спорт. Тя изисква от състезателите значителен опит във всички конни спортове и много добро познаване на коня и неговите способности, което се постига само след правилна и рационална тренировка. За да демонстрират своите умения, участниците в турнира трябваше през трите дни от състезанието да преминават през различни изпитания - обезка, крос-кънтри и конкур-ипик.

Организатор на събитието бе Сдружение Ездови клуб "Кентавър" (Русе).


Добавено в: Понеделник, 13 Април 2015 12:38

Четвъртък,
 18 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.