Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Големият Таню Киряков откри турнир по спортна стрелба в Плевен

PostHeaderIcon Големият Таню Киряков откри турнир по спортна стрелба в Плевен

Новини - Други спортове
Единственият български спортист, спечелил олимпийски златни медали в 50-метровата стрелба с малокалибрен пистолет и в 10-метровата стрелба с пневматичен пистолет Таню Киряков откри днес 21-ия Републикански турнир по стрелба с пистолет "Величко Величков", който ще се проведе на 8 и 9 април в Плевен. В традиционния турнир участват 20 отбора от различни структурни подразделения на МВР и 100 състезатели. Те са от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", СДВР, Областните дирекции на МВР от Плевен, Русе, Ловеч, Видин, Враца, Пазарджик, Смолян, Сливен, Пловдив, дирекция "Управление на собствеността", дирекция "Миграция" и Академия на МВР. Първенците ще получат купи, грамоти и медали.

Турнирът бе открит в 11 часа, като на церемонията присъства и синът на Величко Величков - Валери Величков. Плевенските стрелци са шестима мъже и две жени, информират от Пресцентъра на МВР в Плевен. В спортната стрелба служителите на ОДМВР - Плевен имат много отличия - печелили са злато на балканиади и международни състезания, побеждавали са в републикански и регионални турнири.

Величко Величков е записал името си в олимпийската история на България като носител на първия сребърен медал. Той поставя началото на българската колекция от международни отличия в спортната стрелба в Токио през 1964 година, стреляйки на дистанция 50 метра с малокалибрена пушка от три положения. Величко Величков е служител на МВР в Плевен от 1960 до 1976 година.

Снимки: Пресцентър на МВР - Плевен


Добавено в: Сряда, 08 Април 2015 16:15

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.