Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ 100 деца от четири плевенски училища ще се учат да карат ски по проект

PostHeaderIcon 100 деца от четири плевенски училища ще се учат да карат ски по проект

Новини - Други спортове
За първи път ученици от Плевен ще участват в проекта "Научи се да караш ски", съобщи за Радио Плевен началникът на Регионалния инспекторат по образование Албена Тотева. Избрани са 100 деца от четири плевенски училища - Гимназията с преподаване на чужди езици, СОУ "Иван Вазов", НУ "Христо Ботев" и НУ "Патриарх Евтимий". Все още не са определени датите за обучение, най-вероятно това ще стане в края на януари или началото на февруари, обясни още Тотева. През този зимен сезон се очаква 3 350 малчугани от цялата страна да усетят магията на ските.

По традиция в проекта се включват деца от I до IV клас на възраст от 6 до 10 години. Безплатното ски обучение е в рамките на 20 часа (4 дни) по специален график. В проекта са включени и деца в неравностойно положение с цел интегрирането им чрез ски спорта. Тази година към Витоша, Банско, Пампорово, Боровец и парк "Родопи" в проекта се добавя и ски зона "Беклемето", където ще се обучават децата от Плевен.

Проектът "Научи се да караш ски" се осъществява за седма поредна година от Българската федерация по ски с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Регионалните инспекторати по образование и спонсори.


Добавено в: Четвъртък, 22 Януари 2015 15:25

Четвъртък,
 18 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.