Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ 5 клуба от Плевенско с финансиране по програма "Спорт за децата в свободното време"

PostHeaderIcon 5 клуба от Плевенско с финансиране по програма "Спорт за децата в свободното време"

Новини - Други спортове
5 спортни клуба от Плевенска област ще бъдат финансирани през 2015 година от Министерството на младежта и спорта по програма "Спорт за децата в свободното време". Одобрените клубове от региона са КБИ "Петромакс" за карате, СКТМ "Тетрон" за тенис на маса, СК по бойни изкуства "Атила" за таекуон-до, Ездови клуб "Сторгозия" - село Рибен за конен спорт и Спортен клуб "Спринт" - Червен бряг за лека атлетика. На "Петромакс" са отпуснати 4 100 лева, на "Тетрон" - 3 500 лв., на "Атила" - 4 600 лв., на "Сторгозия" - 4 100 лв., а най-много средства ще получи "Спринт" - 6 900 лева.

Общо 221 проекта на спортни клубове, кандидатствали по програма "Спорт за децата в свободното време", ще бъдат финансирани. За изпълнението им са осигурени средства в размер на 1 038 880 лева. През 2015 г. одобрените проекти ще бъдат реализирани в 87 населени места в цялата страна по 47 вида спорт. Планираният брой деца за включване в безплатно начално обучение по вид спорт или спортни занимания през ваканциите е над 12 000.

Основната цел на Програмата е създаване на предпоставки и условия за предизвикване интереса на децата към физическа активност, увеличаване и разнообразяване на възможностите за участие в спортни занимания по различни видове спорт през свободното им време. По програмата на децата се предоставя възможност за участие в безплатни занимания по избран вид спорт, в продължение най-малко на 6 месеца, под ръководството на квалифицирани спортни специалисти.


Добавено в: Сряда, 07 Януари 2015 16:47

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.