Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Ученическите игри в Община Червен бряг стартираха с турнир по футбол

PostHeaderIcon Ученическите игри в Община Червен бряг стартираха с турнир по футбол

Новини - Други спортове
На 15 октомври, с турнир по футбол, стартираха Ученическите игри през учебната 2014/2015 година, които традиционно организира Община Червен бряг, информират от сайта на местната власт. В надпреварата, която се проведе на градския стадион, се включиха учениците от 8 до 10 клас. В първата среща един срещу друг се изправиха отборите на ПГМЕТ "Девети май" и ТГ "Васил Априлов". На следващия ден срещите продължиха с мачове между ОУ "Отец Паисий" (Реселец) и ОУ "Христо Ботев" (Рупци), както и ОУ "Христо Ботев" (Чомаковци) срещу ОУ "Отец Паисий" (Радомирци). Отборите на ТГ "Васил Априлов", ОУ "Христо Ботев" (Чомаковци) и ОУ "Христо Ботев" (Рупци) постигнаха убедителни победи над съперниците си и продължават напред в надпреварата за излъчване на общинския първенец.

Останалите състезания по видовете спорт ще се проведат след завършване на турнирите по футбол. Спортовете, заложени в програмата на общинския етап са седем - баскетбол, волейбол, футбол, лека атлетика, тенис на маса, шахмат и бадминтон. Учениците са разделени в три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас за момичета и момчета.

За поредна година всичките 13 училища на територията на Община Червен бряг са подали заявки за участие. По регламент Общинският кръг следва да бъде проведен до края на месец февруари, когато ще бъдат излъчени и победителите в различните видове спорт. Те ще представят общината в Областния кръг в град Плевен.

За да подпомогне участието на училищата в състезанията Община Червен бряг е заделила 5 000 лева, с които покрива разходите на отборите, необходими за участие в Ученическите игри.


Добавено в: Вторник, 21 Октомври 2014 10:05

Сряда,
 28 Септември 2022 г.


Template created by TechLine.de.