Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевен вече има действащ покрит плувен басейн

PostHeaderIcon Плевен вече има действащ покрит плувен басейн

Новини - Други спортове

От днес Плевен вече официално има действащ покрит плувен басейн. Той беше открит от Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и водачът на листата на партията Цецка Цачева заедно с кмета проф. Димитър Стойков, пише ИнфоПлевен. След отслужен водосвет кметът подчерта, че откриват едно модерно, отговарящо на всички европейски изисквания спортно съоръжение. Плевенчани ще имат прекрасни условия за спорт и почивка в този нов плувен комплекс, изтъкна той, като не пропусна да отбележи, че основните средства за довършване на строителството на съоръжението са осигурени по времето на правителството на Бойко Борисов. След което изброи, както по-късно самият Борисов отбеляза, „съвсем пунктуално” средствата, които по време на същото правителство са отпуснати за ремонт и завършване на различни обекти в града.

Борисов кавалерски отстъпи централното място зад трикольорната лента на Цачева, въпреки нейното настояване там да е лидерът. Но прие честа да лисне менчето с вода, за да е на късмет новата придобивка. Борисов и официалните лица разгледаха за кратко съоръжението докато малки момичета и момчета направиха демонстративно плуване.

Плувният комплекс включва - голяма зала с плувен басейн с размери 25 м/12.5 м и средна дълбочина 2 метра, и монолитна двуетажна част за допълващи и обслужващи дейности. Застроената площ е 1 014 кв. м, а разгънатата застроена площ - 1 388 кв.м, без площта на помещенията в сутерена и ваната на басейна.

В пълен обем са изпълнени всички инсталации, както и топлофикационно отклонение и абонатна станция на стойност 117 451 лв. Към обекта е изграден паркинг с подходи, тротоари, алейно осветление, извършено е озеленяване.

Комплексът се стопанисва от фирма "Алексъндър Ванков АХ" ЕООД - Плевен, която го нае след проведена процедура за срок от десет години.


Добавено в: Четвъртък, 04 Септември 2014 16:58

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.