Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ 178 отбора ще мерят сили в тазгодишните общински Ученически игри

PostHeaderIcon 178 отбора ще мерят сили в тазгодишните общински Ученически игри

Новини - Други спортове
През тази година 178 отбора ще мерят сили в 8 вида спорт в общинските кръгове на Ученическите игри, информира за радио Плевен експертът по спорта в Община Плевен Таня Митранова. Заявките за участие показват, че в състезанията ще се пуснат с 18 тима повече в сравнение с миналата година. 27 пък са училищата, които ще имат свои представители в различните надпревари през 2014 година. Графикът за турнирите по различните видове спорт е готов и всеки от съставите знае кога и къде да се яви на състезание. На 5 февруари се е провела и техническата конференция с преподавателите по физическо възпитание. На нея е теглен и жребия за колективните спортове. На 8 февруари, вече по традиция, започнаха надпреварите по бадминтон за момичета и момчета.

В салона на ОУ "Св. Климент Охридски" от двете страни на мрежата застанаха момичетата и момчетата от 5 до 7 клас. Последните състезания в тазгодишния календар ще са по лека атлетика - на 26 и 27 март. Победителите от всеки турнир ще добият право за участие на втория етап на игрите - областните надпревари.

И през тази година Ученическите игри са в три възрастови групи - 5-7, 8-10 и 11-12 клас. Най-многобройна е групата на футболистите. За футболната надпревара са се записали 32 отбора. Волейболните тимове са 30, а лекоатлетическите - 29.

След края на общинските кръгове ще се проведе и традиционното общо награждаване на победителите. На първите три състава, от всяка възрастова група и от всеки спорт, Община Плевен ще връчи плакети, грамоти и спортни пособия.

Източник: радио Плевен


Добавено в: Неделя, 16 Февруари 2014 17:56

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.