Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Далаклиев - шампион на "Странджата"

PostHeaderIcon Далаклиев - шампион на "Странджата"

Новини - Бойни спортове
България спечели три златни медала на завършилия в столичната зала "Универсиада" боксов турнир "Странджата". В категория до 60 кг шампион стана плевенчанинът Детелин Далаклиев, който във финала надви много трудно представителя на Казахстан Гани Схаилов с 8:7 точки. Така за пореден път Далаклиев потвърди високата си класа и доказа, че заслужено беше удостоен с приза "Спортист на Плевен" през последните две години. Първите две части бяха спечелени от нашия боксьор с по 3:2 точки. В третата Далаклиев се измори, но успя да задържи аванса си и да триуфмира за радост на бурно подкрепящите го фенове.

"Труден мач. Все още не мога да свикна с новата категория, но от мач на мач се приспособявам. Винаги играя за победа, за семейството си и за България, и съм радостен, че като световен шампион в по-ниската категория, сега в новата започвам с голям успех, какъвто е спечелването на златен медал на "Странджата". Едно голямо "браво" за публиката. Хората са много емоционални и е много приятно да си на ринга в такава атмосфера", коментира Далаклиев.

Освен Далаклиев златото в престижния турнир спечелиха още и Александър Александров в категория до 52 кг, който победи в отличен стил Олим Хусанбоев - шампион на Узбекистан за 2012 година с 21:7 точки, както и Тервел Пулев в категория до 91 кг, който записа успех срещу Мирзохиджон Абдулаев от Узбекистан с 12:7 точки. Със сребърни медали в своите категории останаха другите двама българи, които се биха в днешните финални схватки - Стефан Иванов и Симеон Чамов.


Добавено в: Събота, 23 Февруари 2013 22:47

Сряда,
 28 Септември 2022 г.


Template created by TechLine.de.