Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Цветан Сирашки - пети, Иво Илиев достигна до осминафинал на европейското по борба

PostHeaderIcon Цветан Сирашки - пети, Иво Илиев достигна до осминафинал на европейското по борба

Новини - Бойни спортове

Състезателите на БК Изобор (Плевен) - Цветан Сирашки и Иво Илиев представяха България на Европейското първенство по борба класически стил за кадети в Сараево (Босна и Херцеговина). Двамата са възпитаници на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки.
След по две победи и загуби Цветан се класира на пето място в категорията до 54 кг. Той стартира отлично с 10:1 срещу Жоао Калдас от Португалия. На четвъртфинала обаче с украинеца Мирослав Соловян направиха изключително оспорвана среща, която завърши с минимален успех - 3:2 на бореца от бившата съветска република. Украинецът обаче продължи с победа над арменеца Самвел Агхаджанян - 10:5 и се класира за финала. По този начин изтегли на репешаж Сирашки и Йон Доници от Молдова. Плевенският състезател спечели убедително - 8:2 директната схватка и получи право да се бори за бронзовия медал срещу Агхаджанян. Арменецът обаче спечели срещата със 7:0. Соловян пък загуби финала от грузинеца Бека Джурули, който стана шампион.

При 58-килограмовите Иво Илиев завърши на 14-то място. Плевенският борец започна от квалификациите, където надви Давид Агостон със 17:13. На осминафинала срещу него на тепиха излезе руснака Рахман Тавмурзаев. Иво не успя да се противопостави и загуби с 1:7. Така надеждата за предно класиране остана репешаж при положение, че борецът от Русия продължи с победите над следващите си съперници. Тази възможност обаче бързо отпадна, тъй като Тавмурзаев отстъпи в оспорвана четвъртфинална схватка с 6:7 на Хасан Мамадли от Азербайджан. Европейски шампион на категорията стана Георги Шотадзе от Грузия, надвил на финала турчина Мустафа Сафа Йълдъръм с 3:1.


Добавено в: Неделя, 30 Юли 2017 21:57

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.