Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Русенец спечели агне от народните борби в Бяла вода

PostHeaderIcon Русенец спечели агне от народните борби в Бяла вода

Новини - Бойни спортове

Състезател от Русе си тръгна с живо агне от плевенското село Бяла вода, Община Белене. Той спечели категорията +75 кг от традиционните народни борби, чийто организатор е кмета Венцислав Петров. Надпреварата е под патронажа на Стефан Ангелов, двукратен бронзов олимпийски медалист в класическия стил и бивш помощник треньор на националния отбор на България. Схватките в с. Бяла вода бяха в две категории - до 75 кг и над 75 кг. Според регламента победителя при най-тежките се награждава с живо агне.

В борбите участваха настоящи и бивши състезатели на Класик (Белене). При по-леките победата е за възпитаника на беленския треньор Момчил Ганчев - Ивайло Пейзанов, който в момента е състезател на Левски (София). Той е двукратен шампион на България, а на международния тепих е 9-и в Европа.
 
При по-тежките съперници на русенеца бяха беленчаните Теодор Домозинов (сега в Левски-София) и настоящият състезател на Класик - Румен Димитров, който е бронзов медалист от последното национално първенство. Класиралите се до трето място получиха парични награди.


Добавено в: Понеделник, 26 Юни 2017 16:58

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.