Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ БК Изобор (Плевен) домакин на ДЛОШ по борба за кадети

PostHeaderIcon БК Изобор (Плевен) домакин на ДЛОШ по борба за кадети

Новини - Бойни спортове

В петък и събота залата на плевенския клуб по борба Изобор ще бъде арена на схватките на най-добрите български кадети в класическия стил. Около 200 състезатели от приблизително 35 клуба ще участват в Държавния личен-отборен шампионат. Сред тях ще са 10-12 от плевенския тим. Трима от възпитаниците на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки са фаворити за титлите. Става въпрос за националите Иво Илиев, Цветан Сирашки и Николай Дзезов.

Иво е номер едно в националната ранглиста на категорията до 58 кг. Той е национален шампион за последните две години. През миналата година спечели и Балканската лига. Завърна се с победа от международния турнир в сръбската столица Белград. Завоюва и бронзови медали от други две силни състезания - Букурещ (Румъния) и Измир (Турция). Въпросните битки бяха най-съществената част от подготовката за предстоящите европейско и световно първенство. Илиев вече участва в последните им издания през 2016-а.

Напълно възможно е в категорията до 54 кг финалът на държавното в Плевен да е между съотборници от тима на домакините. Подобно на Илиев и Цветан е водач на ранглистата при 54-килограмовите. И той е шампион за 2016 и 2017 г. През миналата стана балкански вицешампион. Спечели и турнирите в Сърбия и Румъния. В същата категория Николай вече 4 пъти е втори. Със сребърен медал приключи и турнира в Сърбия.


Добавено в: Вторник, 06 Юни 2017 19:39

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.