Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Борците на Изобор шампиони при момчетата

PostHeaderIcon Борците на Изобор шампиони при момчетата

Новини - Бойни спортове

Момчетата на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки от Изобор (Плевен) са номер едно по борба класически стил. Доказаха го в Пловдив, където се проведе Държавния личен-отборен шампионат в тази възраст. Плевенчани взеха отборната титла изпреварвайки традиционно силни противници като Рилски спортист (Самоков) и Левски (София). С най-голяма заслуга за успеха е Марио Цветанов. С тоталното си превъзходство в категорията до 59 кг над петима съперници той заслужи не само първото място, но и приза за най-резултатен състезател в шампионата.

Четирима негови съотборници пък станаха вицешампиони в категориите си - Галин Иванов (32 кг), Виктор Маринов (47 кг), Теодор Георгиев (53 кг) и Пламен Цалов (+ 85 кг). За отборната победа помогнаха още петото място на Илиян Георгиев (до 85 кг), седмите на Александър Илиев (42 кг) и Юлиян Андреев (66 кг). За призовите места спориха 184 момчета от 34 клуба.

„Първото място е резултат от съвместната ни работа с колегата Петър Антов за последните три години. Първо извършихме качествен подбор. После изградихме всяко едно от тези момчета, които помогнаха да развием качествата им със сериозното си отношение в тренировъчния процес. Очакван успех за Марио. Още в предишното състезание бе готов за титлата, но някои грешки го лишиха от нея. Сега обаче бе напълно концентриран и логично спечели. След края на шампионата съперниците бяха категорични, че сме направили невъзможното да изпреварим фаворити, като Левски, Самоков, Пловдив и Кюстендил. Е, сторихме го, при това с добра разлика в точките, за кратък период от време и с малкото средства, с които разполагаме. Успехите показват, че в Плевен го има спорта борба и ще го има“, заяви Сирашки.


Добавено в: Понеделник, 05 Юни 2017 18:44

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.