Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ БК Изобор мачка в Самоков

PostHeaderIcon БК Изобор мачка в Самоков

Новини - Бойни спортове

Борците на плевенския клуб Изобор отвяха конкуренцията в първия кръг на Държавното отборно първенство в класическия стил при кадетите. Сториха го в Самоков, където победиха съставите на местния Рилски спортист и столичния Левски. Селекцията на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки откри състезанието с двубой срещу домакините. Плевенският тим надделя с 55:46 точки. После Рилски спортист загуби от Левски. Така съставите от Плевен и София трябваше да определят победителя. Отличен стратегически ход на щаба на Изобор с определянето на отделните състезатели в съответните категории. Най-печелившият бе изтеглянето на Иво Илиев от титулярната му категория до 58 кг в следващата - 63 кг. Това не се оказа препятствие пред Иво и той се справи с шампиона.

В крайна сметка плевенския тим победи левскарите с 43:41 и завърши на върха. На всичко това станаха свидетели президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, кметът на Самоков - Владимир Георгиев, много шампиони от световни и европейски първенства. Така този отбор на БК Изобор затвърди добрите си позиции от миналата година, когато стана втори на държавното. Това ясно подсказва за възвръщане на славата на борбата в Плевен.

Петър Антов не е изненадан от представянето на този тим. „Благодарение на президента на клуба Володя Вълков, секретаря Цоло Божилски и спонсорите бе осигурена добра подготовката. Момчетата вложиха много труд през последните месеци и ето, че за две седмици реализацията е на лице. Имаме двама шампиони от държавното лично първенство - Иво Илиев и Цветан Сирашки и един вицешампион - Николай Дзезов. Сега победиха най-силния отбор в България - Левски (София). Следващите цели са участие на наши борци в европейско и световно първенство“, заяви Антов.  


Добавено в: Понеделник, 13 Февруари 2017 19:49

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.