Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Два сребърни медала за боксьорите от Червен бряг в Кърджали

PostHeaderIcon Два сребърни медала за боксьорите от Червен бряг в Кърджали

Новини - Бойни спортове

Боксов клуб Червен бряг излъчи двама вицешампиони на България по бокс. Става въпрос за Рами Киуан и Васил Стефанов. Те достигнаха до сребърните медали в Кърджали, където се проведе държавния личен шампионат за юноши. По пътя към финала в категорията до 70 кг Рами Киуан надви трима противника - Андон Иванов, Цветелин Димитров и Валери Лазаров. Мачовете бяха изключително оспорвани, а червенобрежкият състезател демонстрира завидно хладнокръвие. Завързана бе и битка за титлата. Победител от нея излезе Атанас Димитров от Добрич.

Доста по-категоричен бе Васил Стефанов при 75-килограмовите. На старта той нокаутира във втория рунд Даниел Стоянов от Левски (София). По същия начин на полуфинала отказа и Константинис Лукидис от Пирин (Благоевград). Битката за златото бе доста по-оспорвана, но в нея Стефанов не успя да се справи с Даниел Любенов от Локомотив (София).

В Кърджали участваха и седем боксьори от Плевен - четирима от Спартак и трима от Мизия 80. Двама от юношите на световния шампион за професионалисти Александър Владимиров - Калоян Димитров и Стилян Игнатов започнаха с победи, но после загубиха и отпаднаха в най-тежката категория +80 кг. Третият състезател на Мизия 80 - Петко Петков (60 кг) загуби още първия си мач. По същия начин приключи участието и на юношите на Спартак - Калоян Рашковски (66 кг), Красимир Александров (70 кг) - не играл заради контузия, Емил Енчев (+80 кг) и Джими Деянов (+80 кг).


Добавено в: Понеделник, 24 Октомври 2016 18:47

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.