Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Децата на "Петромакс" донесоха 20 медала от Кнежа

PostHeaderIcon Децата на "Петромакс" донесоха 20 медала от Кнежа

Новини - Бойни спортове
Малките "лъвчета" на карате-клуб "Петромакс" спечелиха 6 златни, 6 сребърни и 8 бронзови медала от 9-тия Национален турнир по карате за деца за "Купа Кнежа". Турнирът се проведе на 31 март, като състезанието е най-силното регионално съревнование за тази възрастова група и се явява като проверка на подготовката на младите каратеки преди Националното първенство за деца, което ще се състои на 7 и 8 април в град Сливен.
На двете татамита в залата се състезаваха близо 200 състезатели от общо 15 карате клуба от страната. Турнирът бе само за дисциплина кумите индивидуално, а за най-малките имаше Макивара - където възглавниците играят ролята на опонент, за да няма наранени, а от там и разплакани каратеки в т.н. категория "памперс"/"биберон".
Каратеките на "Петромакс", които играха на 9-те финала и се пребориха за шампионски и вицешампионски титли са: Богомил Занков, който стана шампион в категория до 48 кг при родените 1997-1998 год., след като победи опоненти от КК "Динамо-Две Могили" и КК "Алеко".
Клубен финал се състоя в категория до 57 кг, където съотборниците Петър Йотов и Христо Димитров станаха Шампион и Вицешампион в категорията. Настървени за титлата - шампион, след като всеки от тях се пребори с поне 4 опонента от различни карате клубове, двамата бяха малко разочаровани, да се срещнат на финал.
Подобно на момчетата, и при момичетата имаше две каратеки на Петромакс на финала в категория "опън" - най-силната категория (тъй като няма ограничения в килограмите). Шампион стана Никол Христова, а със сребро се окичи Изабел Кръстева.
При родените 2000 и 2001 година отлично представяне направи Теодор Димитров - вицешампион в категория до 42 кг. Димитров надви опоненти от КК "Компас", КК "Калоян" и ЦПКК, но загуби на финала от представител на КК "Калоян", който имаше малко по-голям състезателен опит от Теодор.
Шампион стана и роденият през 1999 година Александър Николов. Сашко игра в много натоварена категория - над 57 кг, където се срещна с опоненти от КК "Дарис", КК "Динамо" и КК "Шото", игра 5 срещи, но в крайна сметка извоюва желаната титла.
При момичетата златна медалистка стана Виктория Росева, която срещна трудности на финала с опонентка от КК "Асикс", но успя да я надвие и се качи на най-горното стъпало на състезателната стълбица в категория над 47 кг.
В категория до 47 кг при момичетата, на първо място се класира Ивет Горанова - възпитаничка на СУ "Г. Бенковски" - Плевен със спорт карате, а на второ място е съотборничката й Йоана Йорданова.
Последните два сребърни медала спечелиха Георги Ценов (в категория до 57 кг) и Станислав Цанов - в категория до 48 кг.

Добавено в: Сряда, 04 Април 2012 21:59

Петък,
 14 Май 2021 г.


Template created by TechLine.de.