Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Турнир „Александър Владимиров“ може да стартира с Кубрат Пулев

PostHeaderIcon Турнир „Александър Владимиров“ може да стартира с Кубрат Пулев

Новини - Бойни спортове

Европейският шампион по бокс за професионалисти в Супертежка категория Кубрат Пулев може да пристигне в Плевен като почитен гост за дебютното издание на турнира по бокс „Александър Владимиров“. Лично организаторът Александър Владимиров, чието име носи турнира разкри, че ще го покани. Кобрата е кум на Сашо, а двамата са дългогодишни приятели. Владимиров, който е световен шампион за професионалисти и настоящ президент и треньор на БК Мизия 80 (Плевен) е инициаторът на надпреварата. Организацията е съвместна с Община Плевен. Битките (полуфинали и финали) ще са на 20-21 май в залата на Медицинския университет. Около 70-80 боксьори от всички възрасти (за жени и мъже) от Локомотив (София), ЦСКА, Локомотив (Русе) и Мизия 80 ще излязат на ринга.

Двубоите ще наблюдава главния треньор на България за юноши и ученици Борислав Георгиев. Сред най-изявените имена са европейската шампионка за момичета в кат. до 46 кг от Кезхей (Унгария) - Еми-Мари Тодорова от Локомотив (София), бронзовият медалист от европейското за юноши в Лвов (Украйна) - Иван Киселаров от Ботев (Пловдив) в кат. до 81 кг, шампионът и национал на България Николай Коев (кат. 69-75 кг) от Локомотив (Русе) и други.

Безспорно най-голямата звезда се очакваше да бъде Тервел Пулев, чийто пом.треньор в националния тим на България е именно Сашо Владимиров. Той сам е изявил желание да участва, но в последния момент е предпочел да се боксира на международен турнир в чужбина. Основната цел пред бронзовият медалист от ОИ в Лондон 2012 е вземане на квота за ОИ през тази година в Бразилия.


Добавено в: Вторник, 17 Май 2016 09:26

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.