Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ 4 златни медала за Спартак Плевен на Държавното по карате

PostHeaderIcon 4 златни медала за Спартак Плевен на Държавното по карате

Новини - Бойни спортове
4 златни, 2 сребърни и 6 бронзови медала спечелиха каратистите на карате-клуб "Спартак-Плевен" на провелото се в неделя в София Държавното първенство за мъже, жени, юноши и девойки. В шампионата взеха участие 108 състезатели от 14 клуба по Шотокан карате-до. Карате клуб „Спартак- Плевен“ участва с 9 състезатели. Те взеха участие в 5 от общо 6-те дисциплини и в крайното групово класиране се наредиха на 3-то място след клубовете „Ипон“ и „НСА Файтърс“.
Златните медали спечелиха плевенските каратисти Росица Николова в дисциплината ката шотокан за девойки 16-17 г., Любомир Димитров в дисциплината „Шобу кумите“ за юноши 16-17 г. и Антонио Конов в същата дисциплина при юношите 14-15 г. И тримата ще представят България на ЕП в Букурещ - Румъния.
Четвъртия златен медал е в дисциплината “синхрон ката шотокан“, където в спор за златния медал с отбора на "Шисейкан-София", отборът на "Спартак-Плевен" в състав Росица Николова, Бетина Кисьова и Екатерина Ядкова победи и извоюва титлата. Момичетата ще представляват България в тази дисциплина при 16-20 г. девойки на ЕП.
Росица Николова освен златото, спечели и бронз в дисциплината „Шобу кумите“. Перспективния Антонио Конов поради контузия на финала в "Шобу кумите", не можа да вземе участие в дисциплината „Отборно кумите“. При липсата на 3-тия състезател съотборниците му Петър Петров и Илия Лилов спечелиха бронза, а имаха реален шанс за финал.
Сребърните медали са на Любомир Димитров в дисциплината "ката шотокан" (това е най-доброто постижение на Любо в тази дисциплина ). Той спечели и бронза в дисц. „Ката Асай рю“. Вторият сребърен медал е от дисциплината "Отборно кумите шотокан" при 16-17 г. юноши и девойки, където "Спартак-Плевен" отстъпиха поради липса на 3-ти състезател пред отбора на Ипон-София. Отборът бе в състав Росица Николова, Даниел Попов и Любомир Димитров, който заради контузия на финала в индивидуалните битки нямаше възможност да помогне на отбора си да спечели златния медал.
Бронзов медал спечели Петър Петров ученик на Спортно Училище-Плевен. Той също ще участва на ЕП в дисциплината "Шобу кумите". Петър загуби на полуфинала от опонента си Александър Стоянов с 1:0.
Бронзов медал при 14-15 г. юноши в дисциплината "Шобу кумите" спечели и дебютанта Илия Лилов, за който това беше първо състезание. Бронз в дисциплината ката след отлично изпълнение на ката „Енпи“ спечели Бетина Кисьова при 14-15 г. девойки. Тя ще представя България в дисциплината "ката синхрон", "Шобу кумите" и "кумите отборно" на ЕП.

Добавено в: Сряда, 28 Март 2012 22:01

Петък,
 14 Май 2021 г.


Template created by TechLine.de.