Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Боркините от Плевенско с бронзови медали в Сливен

PostHeaderIcon Боркините от Плевенско с бронзови медали в Сливен

Новини - Бойни спортове

Състезателките по борба от плевенския Изобор и беленският Класик завоюваха по два бронзови медала в Сливен. Сториха го в Държавното лично-отборно първенство за момичета, кадетки и девойки. Най-тежка бе задачата на беленчанката Нурхаят Идрисова. В конкуренция с още 14 момичета в категорията до 62 кг възпитаничката на треньора Момчил Ганчев започна плахо и загуби на старта от Петя Либчева (Черноморец-Бургас). Съперничката й не я превъзхождаше с нищо, но Нурхаят не успя да преодолее вътрешното си напрежение. После го стори и спечели три пъти.
До третото място достигна и съотборничката и Анджела Господинова при кадетките до 38 кг.
Бронзов медал за Изобор при момичетата до 52 кг взе Моника Миткова. Възпитаничката на треньора Момчил Сирашки започна с три победи. Бе убедителна и в началото на четвъртата схватка срещу Гергана Златева от Багаин (Силистра). Не издърза обаче психически и позволи да бъде туширана.  

При 44-килограмовите съотборничката й Десислава Господинова започна със светкавична победа. След това обаче трябваше да се сбори с най-добрата в категорията - националната състезателка Фатме Мандева от Левски (София). Столичанката победи по точки. До края Деси надви още две съпернички и се изкачи на третото място.

С пето място от шампионата са Пламена Пенева (Изобор), Цветелина Цветанова и Силвия Дончева (Класик).


Добавено в: Понеделник, 11 Април 2016 18:52

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.