Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ 8 медала за плевенските каратеки от шампионата за младежи и девойки

PostHeaderIcon 8 медала за плевенските каратеки от шампионата за младежи и девойки

Новини - Бойни спортове
В неделя в зала "Балканстрой" в Плевен се проведе Национален шампионат по карате за младежи и девойки старша възраст. Състезанието беше организирано от плевенския карате-клуб "Петромакс" и Българска национална федерация карате (БНФК). Каратеките на КБИ „Петромакс” се представиха повече от успешно, като спечелиха 8 медала - 3 сребърни и 5 бронзови.
Отлично представяне направи отбора на клуба в дисциплината ката отборно. Магдалена Иванова, Елиза Гешева и Габриела Горанова станаха вицешампиони в дисциплината. Сребро заслужи и Магдалена Иванова, която спечели отличието в дисциплина ката индивидуално. Магдалена направи много силно представяне в тази дисциплина, също така взе участие и при дисциплина кумите индивидуално, в категория над 59 кг където успя да надвие опонентите си от КК „Шурикен”, КК „Торнадо” и се окичи с бронзовия медал.
Вицешампионска титла в категория до 61 кг извоюва Никола Гроздев, който се движеше безупречно във всичките си срещи, освен на последната. Финалът на неговата категория се проведе веднага след откриването, а Гроздев пое доста тежко падане с приложен ключ от джу джицу по време на демонстрацията подготвена от клуба и изигра финалната среща с лека контузия, която успя да забави техниките му достатъчно за да загуби срещата с две точки.
При младежите добро представяне направиха и Волен Василев, който стана трети в категория над 76 кг и Велиян Гергицов, който се класира пети в категория до 68 кг. С бронзови медали се окичиха и Петър Йотов - категория до 52 кг, Ивайло Киров в категория до 70 кг и Габриела Горанова в категория до 47 кг - кумите индивидуално.
На 5-то място в категория до 63 кг се класира Вилислав Якимов. В категория над 54 кг на 5-то място се класираха Елиза Гешева и Вероника Йорданова.
След това състезание на каратеките от плевенския карате-клуб "Петромакс" им предстои и Национално първенство по карате за деца, младежи и девойки младша възраст. То ще се проведе на 7 и 8 април в град Сливен, което също е част от редовния годишен спортно-състезателен календар на БНФК.

Добавено в: Вторник, 27 Март 2012 22:24

Петък,
 14 Май 2021 г.


Template created by TechLine.de.